De azi, amenzi uriașe dacă nu ai declarație valabilă – ce riști dacă nu poți să justifici ieșirea din casă

Posted on mart. 28 2021 - 9:10pm by petre

Incidența infectărilor cu SARS-CoV-2 a ajuns, în București, la 7,2 la mie și se apropie vertiginos de pragul de 7,5, dincolo de care toate restricțiile severe stabilite de autorități pentru weekend se vor aplica întreaga săptămână.

Șeful Poliției Capitalei și comandantul Jandarmeriei au făcut declarații.

Bogdan Berechet, șeful Poliției Capitalei: „Suntem la datorie. Acolo unde se persistă în încălcarea legii vom acționa cu fermitate și vom aplica sancțiunile legale.”

Ionel Cătălin Stegăroiu, comandantul Jandarmeriei București: „În acest moment avem 500 de jandarmi doar pentru acțiuni de combatere a pandemiei. Vom continua cu această cifră și în continuare.”

Poliția și Jandarmeria sunt pe străzi și îi informează pe oameni despre interdicții și despre faptul că dacă depășesc această limită a orei 20.00 sunt nevoiți să justifice prezența lor în stradă și trebuie s-o facă și cu anumite documente: legitimație de serviciu, adeverință de la locul de muncă sau declarație pe proprie răspundere.

Dacă nu puteți dovedi motivul esențial al ieșirii din casă la o oră cu restricții, riscați amenzi cuprinse între 500 și 2.500 de lei.

Începând de duminică, au intrat în vigoare noi restricţii pentru combaterea răspândirii pandemiei de COVID-19: programul tuturor agenţilor economici se desfăşoară până la ora 18,00, iar deplasarea în afara locuinţei este limitată, după ora 20,00.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităţilor abilitate, legitimaţia de serviciu sau adeverinţa eliberată de angajator ori o declaraţie pe propria răspundere, completată în prealabil, iar pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte o declaraţie pe propria răspundere, completată în prealabil.

Comments

comments

About the Author