Dacia lanseazăîn modele surpriză! Vezi ce dotări vor avea noile mașini Dacia

Posted on feb. 18 2015 - 1:30pm by petre

Dacia va prezenta versiuni aniversare în ediție limitatăale tuturor modelelor produse sub marca românească, cu excepția Dokker Van, la salonul auto de la Geneva din martie, pentru a celebra zece ani de la relansarea brandului, a anunțat miercuri grupul francez Renault, de care aparține Dacia.

Modelele aniversare ale Dacia Sandero, Duster, Lodgy, Dokker, Logan și Logan MCV vor fi echipate cu o versiune îmbunătățităa sistemului multimedia și de navigare Dacia MEDIA NAV Evolution.

Sistemul include un ecran tactil mai mare, conectivitate prin USB și Bluetooth, pune la dispoziția utilizatorilor mai multe funcții, inclusiv alerte pentru siguranța în trafic, și poate fi conectat la smartphone.

De asemenea, clienții vor putea alege ca modele disponibile în ediție limitatăsăfie vopsite în culoarea albastru, consideratăca fiind tradițional asociatăcu marca Dacia, se aratăîntr-un comunicat al Renault.

Versiunile aniversare pot fi dotate cu orice motor disponibil în gama Dacia și au o garanție de trei ani sau 100.000 de kilometri.

Prezentarea oficialăa modelelor aniversare va avea loc în 3 martie la standul Dacia de la Geneva, în cadrul unui eveniment rezervat presei, a anunțat luni Renault. Accesul publicului la cea de a 85-a ediție a Salonului Auto de la Geneva va fi permis între 5 și 15 martie.

Îniunie 2014, Dacia a lansat în România o ediție limitatăa modelului Logan, sub numele „Logan 10 Ani”, pentru a celebra 10 ani de la lansarea celui mai bine vândut model pe piața locală.

Dacia produce la fabrica din Mioveni modelele Logan, Logan MCV, Sandero, Sandero Stepway, Duster și Renault Symbol. ÎnMaroc sunt produse modelele Sandero, Sandero Stepway, Dacia Dokker și Lodgy.

Vânzările Dacia au crescut cu 19% anul trecut, la 511.000 de autovehicule, principala piațăfiind în continuare Franța, cu aproape 105.900 unități, în timp ce în România livrările au avansat tot cu 19%, la 29.625 de unități, echivalentul unei cote de piațăde 31,2%, potrivit companiei.

Cel mai bine vândut model a fost Sandero, cu 169.000 de unități, dintre care 80% au fost livrate către Europa Occidentală. Pe locul doi ca vânzări se aflăDuster, cu 160.318 unități comercializate, lideri fiind piețele din România, Franța și Spania. Dacia a vândut, de asemenea, 100.000 de modele Logan, cel mai multe în România, dar și alte țări din Europa de Est.

Comments

comments

About the Author