Cutremur devastator! Sute de morți și zeci de clădiri distruse în Maroc

Posted on sept. 9 2023 - 8:38am by petre

Un cutremur puternic a devastat Marocul, în această dimineaţă. Potrivit primelor informaţii, peste 300 de persoane au murit şi alte peste 150 au fost rănite în urma seismului care a avut magnitudinea de 6,8. Zeci de clădiri s-au prăbuşit, multe victime aflându-se încă sub dărâmături. Epicentrul a fost în Munţii Atlas, la 72 km de Marrakech, oraş cunoscut ca fiind unul turistic, cu peste 840 de mii de locuitori. Cutremurul a fost resimţit şi în marile oraşe Rabat, Casablanca şi Essaouira. Pe lângă victime, pagubele materiale sunt substanţiale, printre care şi Zidul din Marrakech.

Este cel mai puternic cutremur din Africa de Nord din ultimii 120 de ani.

 

Cutremurul puternic care a lovit Marocul în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă a făcut 296 de morţi şi 153 de răniţi, potrivit unui bilanţ oficial provizoriu publicat de Ministerul de Interne, relatează AFP, citat de Agerpres.

„Conform unui bilanţ provizoriu, acest cutremur a dus la moartea a 296 de persoane în provinciile şi comunele al-Haouz, Marrakech, Ouarzazate, Azilal, Chichaoua şi Taroudant”, a indicat ministerul într-un comunicat de presă.

 

Comments

comments

About the Author