Cupa României la Kendo va fi disputatăla Timișoara, în 5-6 martie 2016! Intrare liberăpentru public

Posted on mart. 1 2016 - 7:43pm by petre

Organizatăde Federația Românăde Kendo și Clubul Sportiv Sam-Sho, în parteneriat cu Primăria Municipiului Timișoara și Direcția Județeanăpentru Tineret și Sport Timiș, ediția a XXIII-a a competiției va reuni cca 100 de kendo-ka din România, Ungaria, Serbia, Bulgaria. afis kendo (566x800)

Evenimentul sportiv internațional se va desfășura în sala Constantin Jude (Olimpia) unde, de la ora 9 în cele douăzile, se vor succeda competițiile la echipe și individual, masculin și feminin, pe categorii de vârstă: copii, junior și seniori, +40 ani. Sâmbătăva avea loc o demonstrație de Iaido (arta sabiei vechilor samurai), iar duminicăo demonstrație de Kyudo (arc japonez), susținute de membrii Clubului Sam-Sho. Accesul publicului la întreg evenimentul este liber.

Kendō (剣道?), „calea sabiei„, este arta marțială japoneză a scrimei. Kendō este una din căile ce alcătuiesc budō și înglobeazăesența artelor marțiale japoneze. Este una dintre cele mai respectate și răspândite arte marțiale în Japonia, având însămilioane de practicanți și în afara țării sale de origine.

 

Comments

comments

About the Author