Cum va sărbători Timișoara Ziua Europei

Posted on Mai 3 2017 - 2:40pm by petre

Pentru a marca Ziua Europei, Primăria Municipiului Timişoara, prin Casa de Cultură a Municipiului, organizea mai multe acţiuni în data de 9 mai.

Ziua Uniunii Europene nu înseamnă numai data de naştere a proiectului european, ci şi o zi a bucuriei de a fi împreună, o zi a voinţei de solidaritate, o zi a marii comunităţi din care fac parte toţi cetăţenii UE. Poate fi definită ca ziua cetăţenilor unei ‘Europe Unite’, care s-a construit de-a lungul deceniilor ca o unitate în diversitate.

La împlinirea a 10 ani de la aderare, Timişoara, parte a Uniunii Europene şi Capitală Europeană a Culturii în anul 2021, este locul în care toleranţa, solidaritatea, multietnicitatea, respectul pentru valori şi tradiţie creează un mediu propice şi dau o notă definitorie tuturor manifestărilor artistice şi, în egală măsură, ideilor de bună convieţuire şi înţelegere, în spiritul unităţii în diversitate.

PROGRAM:

Parcul Central – Monumentul Ostaşului Român

10:00 – 10:40 Ceremonial militar religios de depunere coroane, buchete și jerbe de flori organizat cu ocazia Zilei Independenţei de Stat a României, Zilei Victoriei Coaliţiei Naţiunilor Unite şi Zilei Europei

Galeria Pro Armia

18:00 Vernisaj expoziție de pictură dedicată Zilei Europei, realizată de Asociaţia Artiştilor Plastici Romul Ladea

Piața Unirii

20:00 – 23:00 Concert de muzică pop cu Alina Eremia, Feli Donose și Direcția 5

Varianta completă a programului poate fi consultată pe site-ul www.primariatm.ro.

Organizatori : Instituţia Prefectului Judeţul Timiş, Consiliul Judeţean Timiş, Primăria Municipiului Timişoara, Garnizoana Timişoara, Centrul de Informare Europe Direct Timişoara, Inspectoratul Şcolar al Judeţului Timiş, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Timiş.

Comments

comments

About the Author