Cum va fi vremea în aceastăiarnă

Posted on nov. 26 2014 - 1:58pm by petre

Administrația Naționalăde Meteorologie a realizat o estimare sezonierăa temperaturilor și a cantităților de precipitații pe teritoriul României, pânăîn luna februarie a anului viitor.

Estimările sezoniere sunt realizate de către Centrul European pentru prognoze pe medie durată(ECMWF) de la Reading, Anglia și au un grad de realizare de aproximativ 60%. Este estimatădistribuția temperaturilor medii lunare, precum și distributia cantităților lunare de precipitații, iar fenomenele extreme cu o duratăscurtăde manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

DECEMBRIE

Temperaturile medii lunare vor fi, în general, apropiate de mediile multianuale în aproape toata țara, iar local în sud-estul și sudul țării vor fi posibile valori termice mai ridicate decât cele normale.

Cantitățile lunare de precipitații vor fi normale în cea mai mare parte a regiunilor, local în centrul țării fiind posibile valori peste mediile climatologice, iar în sud, sub norme.

IANUARIE

Temperatura medie lunarăa aerului va avea valori peste mediile climatologice local în sudul, sud-estul și vestul țării, iar în restul teritoriului valorile termice vor fi apropiate de normal.

Precipitațiile lunare vor fi apropiate de mediile multianuale în estul, sud-estul și sudul țării, iar în restul regiunilor acestea vor prezenta o tendințăde excedent.

FEBRUARIE

Temperatura medie lunarăa aerului va înregistra valori sub mediile climatologice în zonele nordice și centrale, local în sud-estul țării valorile termice vor fi mai ridicate decât mediile, iar în restul regiunilor, normale.

Cantitățile lunare de precipitații se vor situa în general în limite normale în zonele estice, sud-estice și sudice, iar în restul regiunilor, acestea vor prezenta o tendințăspre excedent.

sursa: INMH si Mediafax

Comments

comments

About the Author