Cum să alegi corect iluminarea LED pentru locuința ta

Posted on mart. 31 2023 - 9:58am by petre

Lumina de la tine de acasă este foarte importantă. Ea ajută la schimbarea stării tale de spirit și poate schimba cu totul înfățișarea unui încăperi. Gândește-te puțin, care este primul lucru pe care îl faci atunci când ajungi seara acasă de la muncă? Aprinzi lumina de pe hol. Mai gândește-te puțin cum ar fi ca atunci când vii obosit de la birou să te lovească din plin o lumină puternică și nepotrivită.

Luminile de la tine din casă ar trebui să îți fie prieteni și ajutoare de nădejde în decorarea casei. De exemplu, dacă nu ai o casă care dispune de foarte mult spațiu, trebuie să te folosești de toate resursele pe care le ai. Casa ta este cuibușorul tău intim, iar atunci când te referi la ea, trebuie să simți cu adevărat că merită titlul de „acasă”. Pe lângă tipul de mobilier ales, un rol important îl are iluminatul unei case. De ce? Pentru că el poate da impresia de spațiu, chiar și într-o cameră mică. Iluminatul are rol și în calitatea somnului. Dacă nu alegi spre exemplu o lumină caldă sau neutră în dormitor, riști să îți afectezi calitatea somnului.

În acest articol vorbim despre soluția mai bună și ieftină a luminatului clasic. Vorbim despre iluminarea LED, cum să îți alegi lumina corect, câte tipuri de iluminare LED sunt și altele.

Mai multe despre iluminarea LED

Iluminarea de tip LED îți salvează foarte mult din factura la energie. Trăim niște vremuri în care cheltuielile fiecăruia au crcescut considerabil. Așa că, dacă poți să economisești la energie, de ce nu ai face asta? Un mod eficient de a face-o este prin alegerea unor spoturi LED pentru locuința ta. O cheltuială nu foarte mare din care vei avea doar de câștigat, pentru că spoturile LED nu sunt scumpe, rezistă mult timp și consumă puțină energie.

Un bec de tip LED are o durată de viață cuprinsă între 30.000 și 50.000 de ore, față de cele incandescente care consumă și mai mult și trăiesc mai puțin. Pe lângă acest lucru, poți să găsești pe piață becuri LED care să se potrivească pentru orice tip de filament.

Tipuri de iluminare

Pe piață, o să găsești trei tipuri de lumină LED din care să o alegi pe cea potrivită pentru camerele din casa ta:

Lumina rece este o lumină albă și care este potrivită pentru camerele încărcate din casa ta. Ai putea să alegi niște spoturi LED cu lumină rece pentru bucătărie, birou sau chiar baie. Pentru bucătărie sau baie poți opta chiar pentru un profil bandă LED care se integrează elegant în decor.

Lumina caldă este la polul opus de cea rece. Este o lumină nu foarte portocalie și care se pune de regulă în spațiile de relaxate ale casei. Cel mai potrivit loc pentru niște spoturi LED cu lumină caldă sunt sufrageria sau dormitrul.

Lumina neutră este la mijlocul axei dintre lumina caldă și cea rece. Ea este o combinație dintre cele două lumini și spoturile cu acest tip de lumină se potrivesc în orice cameră le-ai pune.

Ce lumină să alegi în funcție de camerele din casa ta?

Atunci când vrei să dai un suflu nou casei tale, nu este de ajuns doar să alegi lumina potrivită. Ai nevoie și de corpurile de iluminat potrivite stilului casei.

Sufrageria este locul în care vrei să te relaxezi. O carte bună sau un film văzut înainte de culcare sunt cheia unui somn liniștit pentru tine. Oricare ar fi cazul, sufrageria nu trebuie să fie un spațiu în care nu te simți confortabil. De aceea, pentru o sufragerie în stil modern, poți apela la un spot încastrat din metal cu lumină caldă sau neutră. Dacă spațiul de care dispui este generos și tavanul este înalt, poți să te orientezi către o lustră LED suspendată.

Dormitorul este locul în care te încarci pentru o nouă zi. După ce tragi plapuma pe tine, poate că mai vrei să citești o carte sau să rezolvi anumite treburi. Indiferent de ceea ce faci, înainte de culcare trebuie să fii relaxat, de aceea ai nevoie de lumină caldă. Dacă partenerul tău s-a culcat și nu poți aprinde lumina, ce faci? Îți iei o veioză tot cu lumină caldă, ca să nu-ți piară somnul nici ție, dar nici partenerului.

Baia este locul unde te pregătești înainte de fiecare zi de muncă. Te speli, te aranjezi, le faci pe toate. De aceea ai nevoie de o lumină bună. Poți apela la o oglindă cu lumină rece pentru a vedea toate detaliile mici care ți-au scăpat.

Bucătăria este locul unde iau naștere cele mai bune rețete și unde îmblânzești bestia numită foame. Atunci când pregătești mâncarea ai nevoie de o lumină bună. De aceea poți apela la LED-uri încastrate care să lumineze blatul unde pregătești totul cu spor.

 

Comments

comments

About the Author