Cum a fost parada militară de ziua Franței

Posted on Iul 14 2017 - 9:50pm by petre

Donald Trump, preşedintele Statelor Unite, şi-a încheiat vizita de două zile în Franţa, după ce a participat, timp de două ore, la parada militară anuală de pe Champs-Elysees, organizată cu ocazia Zilei Naţionale a Franţei.

Preşedintele francez Emmanuel Macron a participat la parada militară a Zilei Bastiliei, alături de omologul său american Donald Trump. Parada de la Champs-Elysees din Paris a comemorat şi centenarul SUA de a intra în Primul Război Mondial. La manifestaţiile de vineri au defilat trupe militare şi cai, iar pe cer au survolat elicoptere şi avioane.

Preşedintele Donald Trump a privit soldaţii americani şi francezi mărşăluind împreună sub soarele arzător din Paris, vineri, în cadrul unei sărbători duble care a marcat 100 de ani de la intrarea Statelor Unite în primul război mondial şi Ziua Naţională a Franţei.

De asemenea, zborul bilateral al avioanelor americane F16 şi avioanelor Rafale ale Franţei a simbolizat cooperarea militară dintre cele două state.

Preşedintele american Donald Trump şi preşedintele francez Emmanuel Macron, alături de soţiile lor, Melania Trump şi Brigitte Macron, au ajuns vineri în centrul Parisului pentru a participa la ceremoniile organizate de Ziua Bastiliei, ziua naţională a Franţei, relatează site-ul The Associated Press.

Comments

comments

About the Author