Copaci, doborâți de vânt și panouri rutiere distruse la Timișoara și în Timiș

Posted on nov. 5 2023 - 3:39pm by petre

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Timiș a fost solicitat să intervină în mai multe locații din Timișoara și din județul Timiș pentru degajarea unor copaci și a unui panou rutier, doborâți de vântul puternic.

Un copac a căzut pe Calea Lipovei, un indicator rutier a fost rupt pe Calea Aradului vizavi de Ikea, unul a rupt firele troleului între Dumbrăvița și Timișoara iar un altul a căzut pe șoseaua dintre Buziaș și Lugoj.

Iată lista intervențiilor de astăzi:

 

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, duminică, o atenţionare Cod galben de vânt puternic în 26 de judeţe, valabilă până luni dimineaţa.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 5 noiembrie, ora 10:00 – 6 noiembrie, ora 2:00, vântul va avea intensificări pe parcursul zilei în Banat, Crişana, vestul şi nord-vestul Transilvaniei şi în zonele montane cu viteze de 55 – 70 km/h, iar seara şi noaptea mai ales în Carpaţii Orientali. La altitudini mai mari de 1.700 metri, rafalele vor depăşi 90 – 100 km/h.

Intensificări temporare ale vântului se vor semnala şi în regiunile estice şi sud-estice, cu viteze în general de 45 – 50 km/h. În regiunile intracarpatice vor fi averse, iar izolat cantităţile de apă vor depăşi 15 – 20 litri/mp.

Judeţele vizate de avertizare

Judeţele vizate în totalitate de atenţionarea ANM sunt: Alba, Arad, Bihor, Caraş-Severin, Cluj, Hunedoara, Satu Mare, Sălaj şi Timiş, iar parţial: Argeş, Bacău, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Buzău, Covasna, Dâmboviţa, Gorj, Harghita, Maramureş, Mureş, Neamţ, Prahova, Sibiu, Suceava, Vâlcea şi Vrancea.

Comments

comments

About the Author