Convins că nu există COVID, un bărbat a plecat din spital de la ATI – Medicii sunt convinși că va muri acasă

Posted on mart. 20 2021 - 12:00pm by petre

Un bărbat depistat pozitiv și internat în șecția ATI în stare gravă la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”, a decis să se externeze, susținând sus și tare că nu crede în Covid. Medicii sunt sceptici în ceea ce privește șansele sale de supraviețuire.

 

Un pacient pozitiv din Iași a plecat din ATI, susținând că nu crede în Covid. Medicii sunt convinși că va muri acasă

Bărbatul de 68 de ani, care are și alte probleme de sănătate, a ajuns la spital luni dimineața.

Medicii au identificat prezența unui edem pulmonar acut, iar la testare a ieșit pozitiv la infecția cu SARS-CoV-2. În plus, pacientul a avut nevoie în regim de urgenţă şi de efectuarea şedinţelor de dializă, pentru că suferea de insuficienţă renală acută.

Nu crede în Covid-19

Dar, după trei zile de spitalizare în care s-a simţit mai bine, în cursul zilei de joi a cerut să plece acasă.

„Bărbatul nu a necesitat intubare, şedinţele de dializă şi tratamentul administrat în ATI au îmbunătăţit foarte mult starea generală de sănătate. I-au fost explicate aceste riscuri la care se supune, atât din perspectiva faptului că i-ar putea infecta pe ceilalţi membri ai familiei, cât şi din perspectiva necesităţii de a continua şedinţele de dializă”, a explicat conf.dr. Ionuţ Nistor, medic primar nefrolog şi purtător de cuvânt al Spitalului „Parhon”, potrivit Ziarul de Iași.

Medicii se aşteaptă ca, în următoarele cinci-şase zile, pacientul să revină în stare foarte gravă la spital sau să moară la domiciliu, atât din cauza faptului că are nevoie de continuarea şedinţelor de dializă, cât şi din cauza problemelor date de infecţia cu SARS-CoV-2 care pot să apară în special în a şaptea zi a bolii.

„Riscurile la care se expune sunt multiple – riscă să dezvolte o complicaţie asociată insuficienţei renale, să facă o tulburare de ritm prin faptul că potasiul nu este eliminat, ceea ce se cheamă hiperkaliemie, fiind vorba despre un risc vital. De asemenea, există riscurile evoluţiei bolii infecţioase la un pacient vârstnic cu boală cronică. Însă decizia a fost a sa, după ce a văzut că se simte mai bine”, a completat medicul ieşean.

Comments

comments

About the Author