Consilierii locali vor sa renunte la hartii

Posted on sept. 13 2010 - 12:39pm by petre

Alesii locali ai PNL vor sa reduca costurile tiparirii proiectelor de hotarare si documentatiilor aferente acestora prin infiintarea unui sistem electronic. Acestia sunt de parere ca se consuma prea multa hartie si prea multi bani pentru tiparirea documentatiei si a proiectelor de hotarare.

„Documentele nu le primim in intregime pe motiv ca xerocopierea lor ar necesita prea mult. Problema se refera la implementarea unui sistem electronic de publicare a documentatiilor astfel incat fiecare consilier local sa aiba posibilitatea de a accesa in format electronic toata documentatia aferenta hotararilor si proiectelor. Cred ca vom asigura Consiliului Local un mecanism mult mai bun de documentare si de informare. Consider ca vom asigura si o importanta reducere de costuri. Astazi, la nivelul secretariatului din municipalitate, se consuma in medie circa 10.000 de pagini tiparite pe luna pentru sustinerea fiecarei sedinte de plen. O medie de 50 de hotarari pe luna, in cate doua copii fiecare, o medie de circa cinci pagini/ document dau undeva la 10.000. Pe an se cheltuie o suma impresionanta, echivalentul a circa 120.000 de pagini tiparite, a explicat liderul consilierilor locali ai PNL, Ciprian Jichici.
Mai mult, alesii locali din Partidul National Liberal vor ca proiectul sa fie insotit si de un caiet de sarcini pentru implementarea sistemului. Suma estimata pentru proiect ajunge la aproape 30.000 de lei. Cat despre calculatoarele de pe care consilierii locali sa acceseze sistemul, Jichici spune ca pe el nu il deranjeaza sa mearga la sedintele de plen cu laptopul personal.

Comments

comments

About the Author