Consecința prieteniei cu Rusia? Ungaria sugereazăcăar putea bloca acordul de liber schimb dintre Uniunea Europeanăși Statele Unite

Posted on apr. 21 2015 - 8:27pm by petre

Proiectul Acordului de liber-schimb Uniunea Europeană- Statele Unite trebuie ratificat de parlamentele țărilor membre UE, cere președintele Legislativului Ungariei, Laszlo Kover, sugerând căBudapesta, care are o relație tensionatăcu Washingtonul, ar putea bloca tratatul.

„Nu poate exista un acord de liber-schimb UE-SUA fărăconsimțământul parlamentelor țărilor europene”, a spus Laszlo Kover, potrivit MTI, dupăce a participat, la Roma, la reuniunea președinților parlamentelor statelor Uniunii Europene.
Parlamentul European
„Majoritatea covârșitoare a reprezentanților statelor membre au insistat cănegocierile nu se pot finaliza fărăimplicarea parlamentelor statelor membre. Unii factori decizionali de la Bruxelles nu au fost de acord”, a adăugat oficialul ungar.

Laszlo Kover a precizat căBudapesta se opune vehement oricărui plan de impunere a unei „superautorități omnipotente” asupra instituțiilor ungare, acuzând căastfel s-ar oferi o putere foarte mare corporațiilor globale. Înplus, Ungaria insistăpe menținerea interdicțiilor privind organismele modificate genetic și este favorabilăprotejării denumirilor geografice maghiare.

„Negocierile pe tema Acordului de liber-schimb UE-SUA s-au desfășurat mult timp în secret și se vrea foarte mult finalizarea lor cât mai rapidă. Nu trebuie săfim paranoici pentru a vedea motivele ulterioare din spatele acestei atitudini”, a insistat Kover.

sursa: Mediafax

Comments

comments

About the Author