Conflict diplomatic grav între SUA și Ungaria: mai mulți funcționari guvernamentali maghiari au interdicție de a intra pe teritoriul SUA

Posted on oct. 19 2014 - 6:20pm by petre

André Goodfriend, însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA la Budapesta, a declarat pentru Jurnalul postului național de televiziune din Ungaria M1 că“existăpersoane, mai precis persoane publice, membri ai guvernului, pe care SUA nu le considera potrivite pentru a intra pe teritoriul Statelor Unite ale Americii„. Din declarația însărcinatului cu afaceri nu reiese dacăinterdicția privește doar deplasările private sau și cele oficiale ale membrilor guvernului, informeazăHotNews. ro.

Scandalul diplomatic a debutat vineri, când într-o discuție însărcinatul cu afaceri al SUA a admis, fărăsăprecizeze numele persoanelor, ca SUA au introdus interdicții de călătorie pentru un număr de pânăla 10 persoane funcționari guvernamentali, oameni de afaceri apropiați guvernului FIDESZ, dar și membri ai guvernului, pentru atingerea adusăintereselor americane, corupție sau afaceri legate de acest fenomen.

ÃŽntre timp apar nume de pe listăîn cauză. Astfel, portalul index.hu arata ca directorul, directorul adjunct și funcționari ai Agenției Naționale de Taxe și Impozite, un consilier al premierului Ungariei, dar și directori de fundație apropiați FIDESZ sunt pe lista neagră.

Szijjártó Péter, ministrul relațiilor economice și afacerilor externe, a declarat într-o conferințăde presăca însărcinatul cu afaceri al SUA a vorbit despre pânăla 10 persoane vizate de interdicția de călătorie, dar nu a precizat dacăeste vorba și de un membru al guvernului.

Luni, 20 octombrie se va întruni de urgențăComisia de Securitate Naționalăa Parlamentului Ungariei pentru a dezbate acest grav incident diplomatic.

sursă: HotNews

Comments

comments

About the Author