Conferința Națională“Băile Herculane, mai mult decât apă„

Posted on oct. 25 2014 - 11:35am by petre

Conferința Națională“Băile Herculane, mai mult decât apă„, inițiatăde Asociația Pro Turism Herculane este parte integratăa unei campanii pentru redresarea stațiunii, atât economic cât și ca imagine naționalăși internațională.
DSC_8651 (721x478)

Evenimentul este al doilea din cadrul campaniei și se desfășoarăîn perioada 24 – 26 octombrie la Hotel Afrodita, Băile Herculane.

Campania civicăa debutat în luna aprilie 2014. Prima conferință„ÃŽntoarcerea la apă! Prevenția, bazăpentru sănătate„ a reunit medici specialiști, autorități publice, scriitori, investitori și operatori de turism având ca punct central valorificarea zonei cu ajutorul apelor cu proprietăți unice ce au pus stațiunea pe harta turisticăa Europei.

DSC_8643 (721x478)

Conferința Națională“Băile Herculane, mai mult decât apă„ își propune săatragăatenția asupra tuturor calităților pe care zona le are de oferit, în același timp aducând fațăîn fațăautoritățile publice centrale și locale, investitori, hotelieri și operatori de turism pentru identificarea celor mai eficiente metode de dezvoltare a zonei cât și a problemelor întâmpinate de factorii implicați în aceastădezvoltare.

“ Ne-am angajat prin aceastăserie de evenimente într-un proiect pe termen lung. Știm căschimbările nu se pot produce brusc însăele trebuie susținute. Ne-am propus săaducem împreunăspecialiști și reprezentanți ai entităților implicate în procesul de dezvolatare și în sistem pentru a crea un dialog capabil săgenereze soluții pentru Băile Herculane. Am ales numele „Băile Herculane, mai mult decât apă„ pentru căexprimăcel mai bine faptul căaceastăzonăa ajuns în timp, prin investiții majore și devotamentul celor implicați, săaibămai multe de oferit și vrem săfacem cunoscut acest lucru. Am inițiat acest proiect cu toatăîncrederea căputem aduce o schimbare și suntem mulțumiți de evoluia pe care am înregistrat-o pânăîn acest moment.„
Cosmina Răescu, Președinte Asociația Pro Turism Herculane

Principalele subiecte abordate sunt dezvoltarea prin atragerea de fonduri europene, îmbunătățirea serviciilor și a promovării prin colaborarea între operatori de turism și hotelieri precum și valorificarea potențialului zonei.DSC_8669 (721x478)

Un alt demers important pentru asociației este schimbarea percepției asupra stațiunii. Prin aceastăserie de evenimente se dorește săse punăaccent și pe faptul căBăile Herculane nu este numai un loc ideal pentru tratament ci are mult mai multe de oferit. Fie prin specificul zonei, ideal pentru activitățile în aer liber (sporturi de echipă, cățărări, etc), fie prin servicii și centrele de wellness și spa, în care s-a investit considerabil în ultimii ani, stațiunea este acum pregătităși pentru turiști dintr-o altăcategorie de vârstă. Dezvoltarea în acest sens trebuie susținutăși promovatăpentru ca schimbările săse poatăproduce.   DSC_8639 (721x478)

Organizatorii conferinței, Asociația Pro Turism Herculane, cred cu tărie căse poate construi ceva durabil atâta timp cât toate entitățile implicate se aflăîn dialog și se încearcăîn permanențăgăsirea de soluții. Stațiunea Băile Herculane are un imens potențial turistic ierTurismul balnear este turismul tuturor anotimpurilor, acest lucru trebuind săse resimtăîn tot ceea ce înseamnăactivitate și dezvoltare în zonă.

Băile Herculane trebuie sărenascădin datoria moralăfațăde natură. Asta credem și noi.

 

Comments

comments

About the Author