Conduci beat, faci inchisoare pentru 24 de ore

Posted on sept. 24 2010 - 11:12am by petre

Persoanele care sunt prinse baute la volan ar putea face puscarie daca parlamentarii sunt de acord cu propunerea deputatului timisean Horia Cristian, secretarul Comisiei pentru Sanatate si Familie din Parlamentul Romaniei.

Mesajul este ca in Romania nu este ok sa te imbeti, spune Horia Cristian. Acesta este de parere ca toti soferii care sunt prinsi cu alcoolemie la limita penalului trebuie sa fie obligatoriu retinuti pentru 24 de ore, unde sa se limpezeasca de bautura si de unde sa plece linistiti acasa, fara sa provoace accidente.
De exemplu, un domn stimat s-a suit la masina baut, a accidentat trei masini si nici macar nu a iesit din curtea blocului. L-au dus la spital sa-i recolteze probe, el a zis ca face ceva pe ei si ca nu vrea, politia i-a dat drumul, s-a dus acasa, s-a mai suit in masina si a mai accidentat alte masini. Politia zice ca nu poate sa-l retina. Mai bine stai frumos o noapte, te limpezesti si dimineata pleci acasa, a explicat Horia Cristian.
Momentan, propunerea deputatului este doar in discutii, dar in curand va fi introdusa in Comisia Juridica a Parlamentului. Potrivit lui Cristian, aproape 95% dintre crimele produse in Romania se petrec subinfluenta alcoolului, asa cum este si in cazul accidentelor rutiere.

Comments

comments

About the Author