Concert la orgăcu muzicăde Bach și Reger

Posted on apr. 15 2014 - 8:29am by petre

Unul din cele mai alese concerte din festivalul Barocul în ipostaze contemporane este concertul de marți, 15 aprilie 2014, ora 19, care are loc pe orga de facturăbarocădin Biserica AdventistăTimișoara (Str. Independenței nr 19).

Protagoniștii concertului sunt douăstudente masterande, Szeidert Klaudia și Cărăbaș (Partenie) Camelia, și Denis Marian Moldovan, student în anul terminal la Licență, de la clasa de orgăa prof. univ. dr. Felician Roșca, Facultatea de Muzicădin Timișoara.Orga (701x526)

Programul concertului este unul deosebit de frumos și ales, în care lucrări majore din creația lui Johann Sebastian Bach alterneazăcu lucrări de facturăromanticăale lui Max Reger. Din aceastăalternanțăpot fi redescoperite marile forme muzicale ale barocului bachian, păstrate în aceeași manieră, dar cu un limbaj armonic și contrapunctic diferit în muzica de orgăa lui Max Reger.

Frumusețea melodicădin lucrările lui Bach o regăsim într-o manierăexpresivăromanticădeosebit de frumoasăși muzicală, prin păstrarea formei de coral și pasacaglie la Max Reger.

Programul concertului este următorul: Johann Sebastian Bach – Toccata și fuga în Fa Major, BWV 540; Johann Sebastian Bach, Pasacaglia și fuga în do minor, BWV 582; Max Reger, 5 Preludii de coral; Max Reger, Introducere și passacaglia în Fa major; Johann Sebastian Bach, Klavierübung Dritter Teil: Preludiu, Corale și Fuga în Mi bemol Major, BWV 552.

Văinvităm, așadar, la un concert frumos, plin de bogății muzicale, restituit interpretativ cu multăsensibilitate muzicalăși aleasătehnicăorganisticăde trei tineri studenți timișoreni.

Intrarea la concert este liberă.

Comments

comments

About the Author