Concedii și planuri ruinate pentru sute de români care au zboruri rezervate spre și dinspre Italia duminică

Posted on iun. 3 2023 - 10:39am by petre

Sute de români care aveau rezervări pentru zboruri spre și dinspre Italia duminică au fost anunțați de companiile aeriene că zborurile lor au fost anulate.

Cauza este o grevă a controlorilor aerieni din Italia.

Mai multe sindicate care reprezintă lucrătorii din sectorul transportului aerian din Italia plănuiesc să facă grevă pe 4 iunie, pentru salarizare și condițiile de muncă.

Acțiunea de protest va afecta personalul de handling la sol al companiilor aeriene, echipajele de cabină, controlorii de trafic aerian și alte servicii, în diferite regiuni și pe diferite companii aeriene.

Este probabil să existe un efect cumulativ semnificativ la nivel național. Serviciile de zbor sunt însă garantate prin lege între orele 07:00-10:00 și 18:00-21:00. Greva a fost amânată din 19 mai.

Greva va cauza probabil întreruperi semnificative de zbor la noua dată programată. Acțiunea va afecta probabil mai mulți transportatori aerieni,. Legea italiană cere lucrătorilor să mențină un nivel minim de servicii în timpul grevelor de muncă în sectoarele critice de transport și infrastructură.

 

Comments

comments

About the Author