Colierul din Titanic a falimentat o afacere

Posted on Ian 30 2018 - 8:23pm by petre

Au trecut douăzeci de ani de la lansarea filmului Titanic care continua sa fie vizionat cu placere de către romantici. Succesul acesta l-au văzut si reprezentantii companiei J. Peterman Company, care au văzut o oportunitate să vândă copii după recuzita din acest film, inclusiv bijuteria cu numele Heart of Ocean.

Un angajat al companiei a intuit importanța acestui film. Așa au decis să cumpere o parte din recuzita folosită în film și au cerut dreptul de reproducere a acestor piese, inclusiv a colierului, spre vânzare. J. Peterman Company a vândut bijuterii în copie, cu prețul de 198 dolari americani per bucată iar încasările din aceasta replică au depășit un milion de dolari.KAte

Succesul filmului a influențat major vânzările companiei J. Peterman Company, cu atât mai mult că pentru iubitorii filmului Titanic imaginea iconică a lui Kate Winslet purtând doar această bijuterie simbol a făcut înconjurul lumii.

Firma J. Peterman Company care se ocupă cu reproduceri autentice de haine de epocă, accesorii si decoruri pentru locuințe, a fost încurajată de succesul de box – office al filmului și și-a construit expansiunea pornind de la popularitatea filmului Titanic.

Într-un singur an, între 1997 – anul lansării Titanic și 1998 – a deschis 10 noi magazine, a investit în amenajare. Astfel, a ajuns la faliment iar magazinul de bijuterii și obiecte de epocă J. Peterman Company a fost cumpărat de compania Paul Harris. În perioada acestui faliment a fost vândut inclusiv colierul care a fost purtat în timpul filmului de catre Kate Winslet.

În 2000, magazinele Paul Harris intră în faliment, iar John Peterman își poate recumpăra marca, redevenind proprietar.

Produsele John Peterman Company pot fi cumpărate și în prezent, dar nu mai mai includ colierul Heart of Ocean. Nostalgicii pot achiziționa reproduceri ale bijuteriei de pe ebay.com drept produse de colecție, la prețuri de peste 400 de dolari.

sursa www.bespecial.ro/bratari

Comments

comments

About the Author