Codul Bushido, dezvăluit la Timișoara

Posted on mai 7 2015 - 11:28pm by petre

„Budo, o cale personală„: sub acest generic, un univers pasionant, guvernat de principiile Codului Bushido, se lasădescoperit și explorat la sfârșitul acestei săptămâni la Timișoara. Organizat de Facultatea de Educație Fizicăși Sport din cadrul Universității de Vest, împreunăcu Clubul Sportiv Sam-Sho din Timișoara, evenimentul se adreseazătuturor pasionaților de Cultura Budo (arte marțiale tradiționale japoneze). Kendo și Iaido- artele sabiei, Kyudo (arc japonez), Judo și Karate vor fi etalate, descifrate și demonstrate pentru cei care cautăîn Budo un drum propriu, spre sine și lume.

Evenimentul va începe vineri, 8 mai 2015, în incinta Universității de Vest (Bv. Vasile Pârvan nr. 4), programul primei zile fiind structurat în douăsegmente: o conferințăși demonstrații de arte marțiale. Conferința se va desfășura în amfiteatrul A32 UVT, de la ora 17:00, și va fi susținutăde conf.dr. Adrian NAGEL (6 dan karate), decanul Facultății de Educație fizicăși sport, ing. Dan PANDUR (5 dan judo), asociația „Pentru Voi„, dr. Traian DASCĂLU (5 dan kyudo) Director Științific INFLPR Bucuresti, și Excelența Sa Kanji TSUSHIMA (6 dan kendo, 4 dan iaido), fost ambasador al Japoniei în România. De la ora 19:00, în sala de sport a Universității de Vest, vor avea loc demonstrații cu fiecare formăde Budo prezentatăîn conferință: kendo, judo, iaido, kyudo și karate, prezentate de budoka de la cluburile C.S. Sam-Sho, C.S. Timpolice, A.R. de Kyudo și C.S U. UVT.
Accesul publicului la conferințăși la demonstrații este liber! „Înspiritul culturii Budo și al principiilor sale, Sam-Sho Club va lansa cu acest prilej o inițiativăde ajutorare a unor sinistrați din Nepal, ca un necesar gest de solidaritate umanăcu milioanele de victime ale dezastruosului cutremur din țara colegei noastre Sujata Tamang, kendo-ka în cadrul clubului nostru„ – declarăFlorin Ianăș, președintele Clubului Sam-Sho.

Înzilele de 9-10 mai, se vor desfășura douăimportante seminarii: un work-shop de kyudo, susținut de Felix Hoff (6 dan kyudo), fost vicepresedinte al Federației Europene de Kyudo, seminar organizat de Asociația Românăde Kyudo, cu sprijinul C.S. Sam-Sho, și un stagiu de karate condus de Otto Wayen, multiplu campion mondial, în organizarea Clubulului universitar de karate.

Comments

comments

About the Author