COD GALBEN DE VISCOL ȘI NINSORI! vezi județele afectate

Posted on dec. 5 2013 - 12:54pm by petre

cod2Meteorologii au emis o avertizare cod galben de ninsori și viscol, valabilăde vineri dimineațăpânăsâmbătădupă-amiază, în 19 județe din nordul, estul, centrul și vestul țării.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, de vineri, ora 06.00, pânăsâmbătă, la ora 14.00, în zona de munte va ninge și se va depune strat nou de zăpadă, în prima parte a zilei în Munții Apuseni și în Carpații Orientali, apoi și în celelalte masive.

Vântul va avea intensificări, cu rafale de peste 70 de kilometri pe orăși pe crestele înalte de peste 100 de kilometri pe oră, viscolind zăpada.

Avertizarea cod galben de ninsori și viscol a fost emisăpentru județele: Suceava, Neamț, Bacău, Vrancea, Maramureș, Bistrița-Năsăud, Mureș, Harghita, Covasna, Brașov, Sibiu, Vâlcea, Gorj, Caraș-Severin, Hunedoara, Alba, Cluj, Bihor și SĂƒlaj.

ANM a precizat căintensificări ale vântului vor fi și în zonele mai joase de relief din regiunile intracarpatice, dar la cote mai reduse (55 – 60 de kilometri pe oră), iar ninsorile, slabe cantitativ, se vor semnala pe arii restrânse.

Comments

comments

About the Author