COD GALBEN de ninsoare, ploaie, polei și vânt – vezi harta zonelor afectate

Posted on nov. 30 2014 - 1:59pm by petre

Administrația Naționalăde Meteorologie a emis, duminică, douăcoduri galbene de precipitații mixte, polei, intensificări ale vântului și ninsori. Zece județe din sudul și sud-vestul țării vor fi, de duminicăseară, sub avertizare cod galben de precipitații mixte și polei, iar de luni după-amiazăpânămarți seară, avertizarea se va extinde pentru București și alte 17 județe, unde va ninge și se va depune un strat de zăpadăde 10-15 centimetriCod Galben Noiembrie

Înnoaptea de duminicăspre luni și în prima parte a zilei de luni vor fi precipitații mixte în Oltenia și Muntenia, Munții Banatului și zona Carpaților Meridionali, iar în sudul Banatului vor predomina ploile. Izolat cantitățile de apăvor depăși 15…20 l/mp. Local se va produce polei. Vântul se va intensifica treptat în sud-vestul și sudul țării, atingând viteze de 40…50 km/h, iar în sudul Banatului și zona montanăaferentăvor fi rafale de 70…80 km/h.

Înzona municipiului București, precipitațiile vor fi slabe cantitativ, mixte sau predominant sub formăde ninsoare, ce pot favoriza trecător producerea de polei, iar vântul va sufla cu viteze de 30…40 km/h.

ÃŽncepând de luni, ora 14.00, și pânămarți, la ora 22.00, avertizarea cod galben se va extinde și va cuprinde atât cele zece județe, cât și Bucureștiul și alte 17 județe, respectiv Ilfov, Călărași, Ialomița, Brăila, Buzău, Prahova, Vrancea, Bacău, Neamț, Harghita, Covasna, Brașov, Mureș, Sibiu, Alba, Hunedoara și Cluj, în aceste zone fiind anunțate ninsori și intensificări ale vântului.

Înintervalul menționat, temporar vor fi precipitații, în general moderate cantitativ, predominant sub formăde ninsoare, pe arii extinse în sudul și centrul țării, precum și în zonele de deal și de munte, unde local stratul de zăpadănou depus va depăși 10-15 centimetri. Vântul va avea intensificări, cu viteze ce vor depăși la rafală50-60 de kilometri pe orăîn Oltenia, Muntenia și Transilvania, la munte și în sudul Banatului va sufla tare, cu peste 80 de kilometri pe oră, iar local și temporar, zăpada va fi viscolită, se aratăîn a doua avertizare transmisăde ANM.

Pe arii restrânse în regiunile sudice și centrale se mențin condițiile de producere a poleiului.

Comments

comments

About the Author