Cîțu: ”Revenim la normalitate în 3 etape”

Posted on iun. 1 2021 - 1:53pm by petre

Cîțu, noi detalii despre măsurile de relaxare în vigoare: ”Revenim la normalitate în 3 etape”

Premierul Florin Cîțu a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj în care face precizări despre măsurile de relaxare care au intrat în vigoare de la 1 iunie 2021.

”Revenim la normalitate în trei etape. Prima etapă începe astăzi. Alte măsuri pentru revenirea la normalitate vom avea la 1 iulie, respectiv, 1 august.” – spune șeful Guvernului, care a atașat la acest mesaj și 4 fotografii explicative ale acestor măsuri.

Astfel, restaurantele pot funcționa cu o capacitate până la 70 %, iar barurile, cluburile și sălile de jocuri cu o capcitate de până la 50 % în intervalul orar 05-24.

Accesul este permis doar celor vaccinați complet și cu cel puțin 10 zile trecute de la efectuarea celei de a doua doze.

 

A doua fotografie arată că nunțile, botezurile și alte evenimente festive pot fi organizate cu cel mult 70 de persoane în spații deschise sau 50 de persoane în spații închise. Iar daca toți participanții sunt vaccinați, numărul de participanți poate fi mai mare.

 

Al 3-mea mesaj vizează evenimentele culturale în spații deschise, la care pot participa cel mult 1000 de persoane. Aceste persoane trebuie să aibă schema de vaccinare completă, iar cei nevaccinați trebuie să prezinte un test negativ.

 

Ultimul mesaj se referă la litoral, unde gradul de ocupare a spațiilor de cazare crește la maximum 85 %, iar dacă toți turiștii sunt vaccinați, gradul de ocupare poate fi de 100 %.

Comments

comments

About the Author