Christoph Pepe Auer si Trilok Gurtu au facut spectacol la PLAI

Posted on sept. 11 2010 - 8:58am by petre

Momente de exceptie pentru iubitorii de jazz in prima zi a Festivalului Plai. Desi DJ Vasile nu a mai ajuns pe scena la ora 19, spectatorii nu s-au aratat deloc deranjati de acest lucru, mai ales ca vremea pare sa fi tinut in cele din urma cu ei.

Christoph Pepe Auer a urcat pe scena in jurul orei 20. Pentru ca la editia de anul trecut a festivalului a fost unul dintre cei mai apreciati artisti, Christoph si compania nu s-au lasat nici anul acesta mai prejos. Artistul a schimbat cateva instrumente si le-a prezentat celor prezenti albumul pe care il va lansa abia in 25 septembrie. Publicul l-a putut achizitiona de la intrare, dar nu inainte de a asculta si cateva piese de pe acesta. Albumul Colouring Book cuprinde 11 piese compuse impreuna cu Manu Delago, un muzician talentat care canta de exceptie la instrumentul Hang Drum.

Dupa recitalul celor de la Christoph Pepe Auer, pe scena de la Muzeul Satului a urcat grupul Trilok Gurtu, un percutionist de talie mondiala, care a colaborat cu numerosi muzicieni de-a lungul timpului. Cu radacini adanci in traditia indiana, Trilok Gurtu a reusit sa creeze ritmuri care sa ridice publicul in picioare si sa atraga numeroase aplauze. Artistul a fost desemnat de mai multe ori ca cel mai bun percutionist al lumii si a demonstrat-o si la Plai.
Programul manifestarilor continua si sambata la Festivalul Plai. Cei care doresc sa-i revada pe Christoph Pepe Auer si pe Manu Delago pot participa la ora 14, la un Atelier C.P.A sustinut de acestia la Scena Mica.
Spre seara, concertele se deschid cu un recital DJ Vasile, iar dupa ora 20, pe scena din incinta Muzeului Satului vor urca Ara Dinkjian si celebra Misia.
Roxana Deaconescu

Comments

comments

About the Author