Chiar așa? Sute de timișeni, prinși în 3 zile făcând asta?

Posted on feb. 23 2015 - 12:12pm by petre

Timp de trei zile, polițiștii timișeni au acționat pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere, prin depistarea și tragerea la răspundere a celor care încalcăprevederile legale sau comit infracțiuni la regimul circulației rutiere, precum și pentru asigurarea fluenței traficului.

Polițiștii rutieri, sprijiniți de colegii de la ordine publică, au acționat în perioada 20-22 februarie a.c., sub coordonarea de specialitate a Direcției Rutiere din cadrul I.G.P.R., pe principalele drumuri naționale și județene, în vederea prevenirii evenimentelor rutiere, depistării celor care comit abateri la regimul rutier, precum și pentru asigurarea fluenței traficului.

Au fost monitorizate, cu prioritate, sectoarele de drumuri cu valori ridicate de trafic, fiind folosite, zilnic, 11 aparate de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, amplasate în „cascadă„.

Astfel, polițiștii au aplicat 603 sancțiuni contravenționale, dintre care 370 pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

De asemenea, polițiștii au reținut 29 permise de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, dintre care 5 pentru depășirea cu mai mult de 50 de km/h a vitezei regulamentare, 9 pentru depășiri neregulamentare, douăpentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice  și 16 pentru alte abateri de circulație.

Au fost retrase și 10 certificate de înmatriculare.

* * *

La data de 20 februarie a.c., polițiștii au depistat un bărbat în timp ce conducea un autoturism pe D.N. 6, rulând cu o viteza de 102 km/h pe un sector de drum cu limitălegalăde 50 de km/h.
Polițiștii i-au reținut conducătorului auto permisul de conducere pentru o perioadăde 90 de zile și l-au  sancționat contravențional.
S-a procedat la sancționarea contravenționalăa conducătorului auto și reținerea permisului de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce vehicule pentru o perioadăde 90 de zile.

* * *

Activitățile derulate de polițiști au avut ca scop salvarea de vieți, viteza excesivăși cea neadaptatăla condițiile de drum fiind principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave.

Polițiștii recomandăcelor aflați la volan săadapteze viteza la condițiile meteo-rutiere, săpăstreze o distanțăcorespunzătoare fațăde autovehiculul din fațăși săsporeascăatenția atunci când circulăîn coloanăsau vizibilitatea este redusă.

Comments

comments

About the Author