Cea mai cunoscută companie din lume a investit în Cascada Bigăr din Banat, cea mai frumoasă din lume

Posted on Mai 16 2017 - 4:58pm by petre

A fost finalizat un proiect foarte importan inițiat de Una dintre cele mai mari companii globale, prin ramura sa românească, cu sprijinul Asociaţiei ViitorPlus şi al Administraţiei Parcului Naţional Cheile Nere, obiectivele principale fiind valorificarea potenţialului turistic şi protejarea cadrului natural din zona Cascadei Bigăr, recunoscută ca una dintre cele mai frumoase din lume.Bigar Drum Cascada (8) (800x530)

Proiectul a apărut la iniţiativa unei echipe de angajaţi Coca-Cola HBC România din Timişoara care au propus companiei această idee spre finanţare. Iniţiativa de a amenaja zona Cascadei Bigăr se înscrie în platforma După Noi, lansată de Coca-Cola HBC, prin care compania îşi propune să inspire cât mai mulţi oameni să conştientizeze cât de important este ce lasă în urma lor şi să adopte un stil de viaţă cât mai responsabil, pe care să-l transmită şi generaţiilor viitoare.

Începând cu data de 6 iulie 2016 și până zilele trecute, în zona Cascadei Bigăr au avut loc ample lucrări de amenajare eco-turistice nedistructive şi sustenabile pentru mediul înconjurător.

Proiectul include dezvoltarea unui traseu turistic coerent şi integrat începând cu accesul în zona Cascadei Bigăr şi continuând cu restul obiectivelor turistice din apropierea sa.

Principalele lucrări de reabilitare au vizat:
• amenajarea unui traseu pietonal între parcare şi intrarea în Parcul Naţional, de-a lungul DN 57B;
• amenajarea unui drum de acces de la intrarea în Parc şi până la baza Cascadei;
• realizarea unei treceri către Grota Bigăr, aflată în imediata apropiere a Cascadei ;
• dotarea zonei cu panouri informative, pubele ecologice, marcaje de atenţionare, locuri de repaus.

Pentru toate aceste intervenţii vor fi folosite materiale naturale, aşa cum sunt pietrişul sau lemnul, care au un impact redus asupra mediului înconjurător.

Întregul proiect local, privind amenajarea eco-turistică a zonei, a fost dezvoltat la iniţiativa echipei Coca-Cola HBC România din Timişoara, din dorinţa angajaţilor Silviu Calotă, Sorin Giurescu şi Viorel Picioruş de a valorifica potenţialul turistic al zonei şi de a proteja cadrul natural de aici. Această iniţiativă face parte din proiectul intern Coca-Cola HBC România – „Eu fac schimbarea în comunitatea mea”, al cărui scop este de a implica membrii echipei în generarea de soluţii la nevoile comunităţilor locale. „Eu fac schimbarea în comunitatea mea” este o competiţie internă de proiecte de responsabilitate socială, propuse de angajaţii Coca-Cola HBC România.

Despre Cascada Bigăr

Situată în Valea Minișului din Județul Caraș-Severin – la jumătatea distanței dintre localitățile Anina și Bozovici, pe DN 57B – Cascada Bigăr reprezintă un adevărat monument al naturii și un obiectiv turistic de valoare pentru România. Mai mult, în 2013, o revistă de specialitate a nominalizat Cascada Bigăr drept cea mai frumoasă cascadă unica din lume.

Comments

comments

About the Author