Ce să iei în considerare atunci când alegi o cădiță de duș?

Posted on mart. 29 2023 - 7:22pm by petre

 

O cădiță de duș de calitate este esențială pentru a te bucura de confort în timpul dușului și pentru a-ți oferi susținerea necesară în timpul momentelor de relaxare.

Într-o lume dinamică, în care timpul este adesea o resursă prețioasă, înlocuirea căzii de baie cu o cădiță de duș devine o necesitate. Această schimbare radicală a modului de utilizare a băii, considerată cândva o unitate de relaxare, nu doar de curățenie, a impus o revizuire profundă a lanțului arhitect-dezvoltator-producător-client. Au fost redefinite spațiile, au fost construite sau modernizate conceptele, iar resursele au fost redistribuite. Aceste modificări au dus, în ceea ce privește cădițele de duș, la necesitatea alegerii lor în funcție de:

Materialul din care sunt realizate

Tipul cabinei de duș

Dimensiunile și forma

Prețul

Ușurința și costurile de întreținere

Locul de amplasare

În practică, o astfel de clasificare poate fi dificil de urmat, deoarece, de obicei, se iau în considerare toate elementele în alegerea unei cădițe de duș. Delimitarea este, ca de obicei, restrictivă și nu ajută prea mult. Pentru a simplifica fluxul de informații, vom păstra și dezvolta criteriile, astfel încât să le poți adapta în funcție de contextul și de nevoile tale.

Cum să alegi cada de duș în funcție de materialul din care este făcută

 

Astăzi, cădițele duș sunt fabricate  dintr-o varietate de materiale, inclusiv materiale plastice precum acril sanitar, polistiren, polipropilenă armată cu fibre de sticlă, ceramice sau porțelan sanitar, piatră naturală și artificială, oțel emailat, oțel inoxidabil și materiale compozite sub diverse forme de prelucrare și combinații.

 

Deși cele mai multe dintre acestea sunt alese în funcție de atributele lor practice, cele care satisfac cu adevărat cerințele estetice ale clienților sunt cele fabricate din piatră naturală, porțelan sanitar și oțel. Pentru cădițele de duș din piatră naturală, granitul, marmura și travertinul sunt cele mai folosite materiale.

 

Rezultatul construcției cazilor de duș din piatră naturală este impresionant și frumusețea acestora o depășește pe cea a căzilor din alte materiale. În plus, avantajul durabilității este unul semnificativ, deoarece o cadă de duș tratată și întreținută corect poate dura peste 30 de ani, mai mult decât cele din oțel sau materiale compozite și mult mai mult decât cele din acril, care este cel mai comun material folosit pentru a fabrica cădițele duș.

Cum să alegi cada de duș în funcție de tipul cabinei

După amplasarea lor, cabinele de duș sunt disponibile în mai multe tipuri, cum ar fi:

Cabinele de nișă: Acestea sunt înconjurate de trei pereți stabili ai construcției și au o ușă în față. Căzile de duș sunt de obicei pătrate sau dreptunghiulare și sunt fabricate în principal din acril sanitar.

Cabinele de colț: Acestea au doi pereți de sprijin stabili, un perete fix din plastic sau sticlă și o ușă din același material (sau două uși). Căzile de duș sunt de obicei pătrate, semirotunde sau dreptunghiulare și se pot folosi în principiu toate materialele de construcție pentru acestea.

Cabinele în fața zidului: Există două variante: una cu trei pereți și cealaltă cu un singur perete, paralel cu zidul. Cazile de duș sunt dreptunghiulare.

Cabinele de duș tip „walk-in”: Acestea au o construcție specială, fiind compuse doar dintr-un perete fix, prins de un perete stabil al construcției prin intermediul unor accesorii de fixare. Acest tip de cabină nu are, de obicei, o cadă pe pardoseală.

 

Cum să alegi o cadă de duș în funcție de dimensiune și formă:

 

Există mai multe forme de cădițe duș, cum ar fi dreptunghiulare, pătrate, rotunde, semi-rotunde, în formă de litere D, pentagonale sau cu forme speciale, cum ar fi trapezul, hexagonul sau combinațiile acestora, exact cum e și cazul lavoarelor . Dimensiunile cădiței depind de forma acesteia. Cele îngropate au dimensiuni de până la 120 cm, cele la nivelul pardoselii pot ajunge la 160 cm, la fel cele pe pardoseală, iar dimensiuni atipice pot fi realizate la comandă specială. Cele mai comune dimensiuni ale acestora sunt de 80 x 80 cm sau 90 x 90 cm, iar cele dreptunghiulare au în general dimensiuni de 100-120 cm. Grosimea este un element important și depinde de materialul folosit.

 

 

 

 

Comments

comments

About the Author