Ce s-a petrecut la mitingul pentru autonomia Ţinutului Secuiesc la Târgu Mureș VIDEO

Posted on Mar 10 2018 - 5:48pm by petre

Peste 2.500 de persoane participă, sâmbătă, la Târgu Mureş, la un miting pentru autonomia Ţinutului Secuiesc, aceastea scandând „Autonomia”. Un steag secuiesc de mari dimensiuni a fost desfăşurat în jurul Monumentului Secuilor Martiri, transmite MEDIAFAX.
Participanţii la mitingul organizat de Consiliul Naţional Secuiesc (CNS) s-au adunat, sâmbătă, în jurul orei 16 în faţa Monumentului Secuilor Martiri din Târgu Mureş având asupra lor steaguri secuieşti si ale Ungariei. Ei s-au rugat, au scandat ”Autonomia” şi au desfăşurat în jurul monumentului un steag secuiesc de mari dimensiuni.

Printre cei prezenţi se numără eurodeputatul Tokes Laszlo, care a şi luat cuvântul, dar şi invitaţi din Ţara Bascilor (Spania).

Manifestarea este supravegheată de jandarmi.

În cadrul mitingului se va da citire de unei petiţii adresate Guvernului şi Parlamentului României prin care se solicită autonomia Ţinutului Secuiesc.

Vineri, Poliţia de Frontieră i-a interzis intrarea în România lui Attila Dabis, cetăţean maghiar, însărcinat al Consiliului Naţional Secuiesc pentru relaţii externe, care intenţiona să participe la mitingul de la Târgu Mureş.

sursa Mediafax video Sóvidék Televízió

Comments

comments

About the Author