Ce s-a întâmplat la instanțăîn „războiul„ comercial dintre Carpatair, WizzAir și Aeroportul din Timișoara

Posted on iul. 21 2015 - 10:57am by petre

Magistrații ÃŽnaltei Curți de Casație și Justiție au respins ca nefondat recursul societății Carpatair prin care solicita anularea contractului de marketing încheiat între Aeroportul Timișoara și compania Wizzair în 2008. Acesta este al doilea proces câștigat de aeroport având aceeași temă, cea a contestării oportunității și legalității contractului de marketing încheiat între Aeroportul Timișoara și Wizzair, potrivit unui comunicat remis presei de Aeroportul din Timișoara.

Prin actiunea introdusa pe rolul Tribunalului Timiș, Secția contencios administrativ și fiscal sub nr. 1734/30/2011, reclamanta S.C. Carpatair SA a chemat în judecatăAeroportul Internațional Timișoara Traian Vuia solicitând ca prin hotărârea ce se pronunțăsăse dispunăconstatarea caracterului ilegal al ajutorului de stat acordat prin intermediul contractului de marketing nr. 835/30.07.2008 de către Aeroportul Internațional Timișoara Traian Vuia în favoarea WizzAir, cu cheltuieli de judecată.

Dupa doua cicluri procesuale, ÃŽnalta Curte de Casație și Justiție a respins recursul declarat de reclamanta SC Carpatair SA, împotriva deciziei civile nr.1183 din 2 decembrie 2014, pronunțat de Curtea de Apel București – Secția a V-a Civilă, ca fiind nefondat. Totodata instanța supremăa obligat reclamanta, SC Carpatair SA, la plata sumei de 18.831,72 lei către Aeroportul Internațional Timișoara Traian Vuia și a sumei de 10.885,04 către Wizzair Hungary, în calitate de intervenient, reprezentând cheltuieli de judecată.

Potrivit Aeroportului din Timișoara, acțiunile repetate ale companiei Carpatair îndreptate împotriva Aeroportului Timișoara și a conducerii acestuia sunt lipsite de suport real au un pronunțat caracter tendențios, șicanator și hărțuitor, prin care se încearcăatât discreditarea aeroportului și a conducerii acestuia din 2010 pânăîn prezent, cât și ascunderea problemelor reale ale companiei Carpatair, aflatăîn insolvențăfinanciară. Prin aceste acțiuni repetate se aplicădiverse strategii pentru neplata datoriilor cumulate de compania aerianăfațăde Aeroportul Timișoara. Datoriile companiei Carpatair către S.N. Aeroportul Internațional Timișoara S.A. și înscrise la Masa Credalăsunt de 12.202.466,79 lei (aproximativ 2,74 milioane de euro).

De reamintit căși sesizarea companiei Carpatair către Consiliul Concurenței a fost respinsăîn septembrie 2014 de către instituția publică, întărind astfel concluzia căacuzele Carpatair au un caracter nefondat și tendențios, se aratăîn comunicatul celor de la Aeroportul din Timișoara.

Comments

comments

About the Author