Ce lovitură! Ce s-a întâmplat cu lanțul de magazine Profi

Posted on nov. 23 2016 - 8:58pm by petre

Vânzarea rețelei de retail Profi, anunțatămiercuri de Enterprise Investors, este a cincea ca mărime într-un top al tranzacțiilor private încheiate în România din anul 2000 pânăîn prezent. Prima în clasament a fost Vodafone-Connex, urmatăde KMG-Rompetrol și de Banca Transilvania-Volksbank.Profi

Acțiunile Profi Rom Food, cel mai mare lanț de supermarketuri din România, au fost vândute de Enterprise Investors către Mid Europa Partners, valoarea tranzacției ridicându-se la 533 de milioane de euro. Aceastăsumăplaseazătranzacția pe locul 5 în topul ultimilor 15 ani din punctul de vedere al transferurilor private (excluzând privatizările) și pe locul 8 în clasamentul general (incluzînd privatizările).

Clasamentul tranzacțiilor private este dominat de contractul prin care Vodafone a cumpărat, în 2005, 79% din acțiunile companiei de telefonie Mobifon-Connex, pentru 1,9 miliarde de euro. Pe locul al doilea se claseazădeal-ul prin care KazMunaiGaz a cumpărat 75% din Rompetrol Holding Group, în 2008, pentru 1,8 miliarde de euro.

sursa: Mediafax

Comments

comments

About the Author