Ce face Kaufland acum va uimi România

Posted on Iul 17 2017 - 9:08pm by petre

Kaufland investeşte 300.000 de euro în nouă grădini urbane în Capitală şi va transforma acoperişurile, exteriorul parcărilor şi al magazinelor în spaţii verzi cultivate cu legume, fructe, arbuşti, plante aromatice şi flori, a anunţat luni Valer Hancaş, directorul de comunicare al companiei.

Proiectul „Grădinescu”, dezvoltat de Kaufland, împreună cu Asociaţia Institutul de Cercetare în Permacultură din România, constă în nouă grădini urbane, dintre care trei amplasate pe acoperişurile magazinelor Kaufland, patru în parcările sau în spatele magazinelor şi două în şcoli din Bucureşti.

În şcolile 143 şi 136 vor fi amenajate grădini şi spaţii pentru grădinărit, unde copiii pot veni să lucreze în cadrul unui program de afterschool, a spus Ionuţ Bădică, coordonator al proiectului şi preşedinte al Asociaţiei Institutul de Cercetare în Parmacultură din România.

Pentru a intra în posesia unei parcele de pământ, oamenii trebuie să completeze un formular şi să respecte indicaţiile specialiştilor.

„După ce li se atribuie o parcelă de pământ, oamenii primesc seminţe sau răsaduri, în funcţie de ce vor sa planteze şi consultanţă de specialitate din partea celor de la Institutul de Cercetare în Parmacultură din România”, a explicat Valer Hancaş, director de comunicare al Kaufland România.

Primul magazin Kaufland cu acoperişul şi exteriorul deja transformate în grădini urbane este cel din bulevardul Bucureştii Noi, unde grădina are o suprafaţă de 2.300 de metri pătraţi. Până la toamnă vor fi dotate şi cele din strada Barbu Văcărescu, din cartierele Tudor Vladimirescu, Apărătorii Patriei şi din şcoli. Grădina din parcarea magazinului Barbu Văcărescu va fi dată în folosinţă la finalul lunii iulie şi va avea o suprafaţă de 1.200 mp.

Grădina din cadrul magazinului Kaufland Bucureştii Noi cuprinde o zonă de peisaj comestibil, de unde se vor putea culege plante, o zonă de loturi individuale de legume, un solar, o răsadniţă şi vermicompost, o livadă ce va fi plantată în toamnă, un spaţiu multifuncţional pentru evenimente (proiecţie de film, loc de joacă, pajişte), un spaţiu de lucru amenajat special pentru co-working (prevăzut cu wi-fi, ceai şi alte facilităţi), ochiuri de apă, sistem de irigaţii şi un hotel de insecte.

sursa: Mediafax

Comments

comments

About the Author