Ce cautăDNA la Primăria Timișoara?

Posted on oct. 21 2014 - 11:23am by petre

Procurorii DNA au descins, marți dimineață, la Primăria Timișoara, unde au fost primiți de primarul Nicolae Robu, aceștia urmând săridice mai multe documente privind finanțarea de către Consiliul Local a echipei de fotbal FC Poli Timișoara.

Procurorul-șef al DNA Timișoara, Tamaș Schiffbeck, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că, marți, procurori ai DNA se aflăla Primăria Timișoara pentru a ridica mai multe dosare.

„Nu putem vorbi de o percheziție. Mai exact procurori de la DNA ridicăacte de la Primărie în dosarul privind finanțarea echipei de fotbal FC Timișoara de către Consiliul Local”, a declarat Schiffbeck.

Procurorii DNA au fost primiți de primarul Nicolae Robu.

Înanul 2008, Consiliul Local Timișoara și echipa de fotbal FC Poli Timișoara au semnat un contract de finanțare prin care CL se angaja săfinanțeze echipa cu suma de 2,5 milioane de euro pe an, pentru a sprijini performanțele. LA acea vreme, clubul de fotbal era condus de omul de afaceri Marian Iancu, iar din partea CL Timișoara, documentul a fost semnat de primarul de atunci, Gheorghe Ciuhandu.

„Suma alocatăde Primăria Timișoara va fi folosităpentru acoperirea în mod exclusiv a cheltuielilor echipei de fotbal, conform Hotărârii de Guvern 1447/2007”, se arăta în contractul semnat între cele douăpărți.

În2009, un raport al Curții de Conturi a arătat că, din suma de bani obținutăde clubul de fotbal de la Consiliul Local Timișoara, 150.000 de euro au fost folosiți fărăa respecta legea.

Contractul avea o clauzăpotrivit căreia, dacăauditul intern al Primăriei constatăcănu se fac cheltuieli conform legii, banii folosiți altfel se returnează.

sursa: Mediafax

Comments

comments

About the Author