Cazul care a șocat o întreagă țară: patru polițiști, morți după ce au oprit un șofer pentru control – șoferul a filmat totul și i-a batjocorit pe polițiștii morți

Posted on apr. 28 2021 - 3:24pm by petre
  • Un bărbat a stârnit revoltă după ce a filmat și batjocorit patru polițiști care au murit sub ochii lui.

Așa a ajuns să fie demonizat de mass-media, ajungând „cel mai urât om din Australia“, scrie BBC.

Richard Pusey a pledat vinovat, luna trecută, pentru gestul care a revoltat Australia. Bărbatul de 42 de ani a fost arestat în urmă cu 300 de zile, după ce a primit o pedeapsă de 10 luni de închisoare. În plus, a fost amendat cu 1.000 de dolari și se află sub observaţie comportamentală pentru următorii doi ani, iar permisul de conducere i-a fost suspendat.

Judecătorul a descris acțiunile sale „fără inimă, crude și rușinoase“. Totuși, familiile victimelor au fost dezamăgite de pedeapsa dictată de justiția australiană.

Anul trecut, brokerul conducea cu viteză pe o autostradă din Melbourne, când a fost tras pe dreapta de patru polițiști. În timpul procedurilor legale, oamenii legii au fost loviţi de un camion care derapase de pe banda sa.

Toți au murit la fața locului, în urma impactului, în timp ce Pusey şi-a scos telefonul şi a început să filmeze. Mai mult, bărbatul l-a batjocorit pe unul din polițiști, filmându-i trupul prins sub roţile camionului. Experţii spun că, cel mai probabil, poliţistul încă trăia.

Uite! Uimitor, absolut uimitor. Tot ce îmi doream era să mă duc acasă şi să iau nişte sushi“, a spus Pusey, potrivit înregistrărilor camerei corporale din dotarea ofiţerilor decedaţi, înainte de a folosi cuvinte jignitoare la adresa celor patru poliţişti. Pusey i-a învinuit pentru daunele suferite de maşina sa Porsche, în urma coliziunii cu autocamionul.

La scurt timp, acesta a fugit de la locul accidentului, dar a fost arestat a doua zi, fiind acuzat de viteză excesivă, posesie de droguri şi infracţiuni de conduită nesăbuită.

Comments

comments

About the Author