Casa Regală a României, în doliu!

Posted on Sep 11 2017 - 1:02pm by petre

Casa Regală a României anunţă, printr-un comunicat postat pe site-ul oficial, că, în noaptea de duminică spre luni, la un spital din Iaşi, s-a stins din viață mama Principelui Radu, medicul Gabriela Duda.

Gabriela Constandache s-a născut la 6 martie 1938 la Bârlad, a absolvit Universitatea de Medicină şi Farmacie din Iaşi în anul 1961 şi a urmat o carieră medicală. A fost medic de ţară, apoi medic specialist de laborator, cu specialitatea microbiologie. Gabriela Constandache s-a căsătorit cu profesorul doctor René Duda în anul 1957, acum exact şaizeci de ani. Au avut doi fii, pe Principele Radu al României, născut la 7 iunie 1960 la Iaşi, şi pe medicul Gabriel-Dan Duda, profesor asociat la Universitatea Harvard din Statele Unite ale Americii, născut la 16 iunie 1968, la Iaşi. René Duda a decedat în anul 1999.

„În ultimele 30 de zile, Gabriela Duda s-a aflat într-o stare foarte gravă, iar în ultimii trei ani a luptat cu un diagnostic necruţător. Custodele Coroanei şi Principele Radu, alături de fratele principelui şi de familia sa, vor lua parte la înmormântarea mamei lor în oraşul Bârlad, la Cimitirul Mare, acolo unde îşi dorm somnul de veci ultimele trei generaţii ale familiei Duda. Ziua şi ora ceremoniei vor fi anunţate ulterior”, transmite Casa Regală a României.

sursa: Mediafax

Comments

comments

About the Author