Casa comemorativa a deportatilor in Baragan, depozit pentru comerciantii Muzeului Satului

Posted on sept. 27 2010 - 7:19pm by petre

Acuzatii grave la adresa directorului Muzeului Satului Banatean! Secretarul Comisiei de cultura din cadrul Consiliului Judetean Timis, Dorin Hehn, consilier din partea PNTCD, sustine ca actualul manager al muzeului, Andrei Milin, depoziteaza saci de cartofi si banci ale comerciantilor care participa la festivalurile de la muzeu in casa pe care Asociatia Fostilor Deportati in Baragan a donat-o in anul 2002 institutiei culturale.

Am constatat ca s-a denaturat scopul acestei case, in sensul ca nimic din obiectele de pe inventar nu mai exista si sunt depozitati saci de cartofi si banci, pe care stau vizitatorii muzeului in zilele insorite, la un mic, la o bere, a afirmat Hehn, care se intreaba cine a schimbat destinatia casei comemorative si unde se afla obiectele de pe inventar, care au fost donate odata cu casa.
Directorul muzeului, Andrei Milin, neaga acuzatiile consilierului judetean si spune ca in casa se afla de fapt mobilierul, si nu bancile comerciantilor care participa la festivalurile organizate la muzeu.
Acea casa, care evoca o anumita perioada importanta din viata tuturor cetatenilor Romaniei, care ne-a marcat si pe noi, nu a fost realizata exact in acel spirit. Sunt alte materiale, care necesita o reparatie materiala. Bugetul este cum este, avem multe obiective. Casa este inchisa pentru reparatii, ne-a declarat etnologul. In ceea ce priveste cartofii pe care consilierul judetean Dorin Hehn i-a vazut in casa, Milin a spus ca ii mananc cu tot cu sac, iar daca exista acolo un cartof il invit si pe domnul Hehn sa faca acelasi lucru in plenul urmator.
Andrei Milin, actualul director, se afla in functie inca din anul 2006, de cand Sectia de etnografie pe care o conducea s-a unit cu Muzeul Satului, iar Sectia de Arta a devenit o institutie de sine statatoare, transformata in Muzeul de Arta Timisoara. Potrivit presedintelui Consiliului Judetean Timis, acesta urmeaza sa fie demis din functie, pentru postul de director organizandu-se concurs in viitorul apropiat.

Comments

comments

About the Author