Caracatița traficului de migranți spre Germania avea centrul în vestul României – DIICOT îi ia cu asalt pe traficanți FOTO

Posted on Mar 7 2018 - 1:32pm by petre

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, cu suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din I.G.P.R., sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., efectuează 12 percheziții domiciliare, pe raza județelor Timiș și Arad, pentru destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în trafic de migranți.

Duma 02 (800x641) Duma 05 (800x443)

În cursul acestei dimineți, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T.-S.T. Timișoara, efectuează 12 percheziții domiciliare pe raza județelor Timiș și Arad, la persoane bănuite de constituire a unui grup infracțional organizat și trafic de migranți.

 

Din cercetări a reieșit că, în cursul anului 2017, pe raza județului Timiș s-ar fi constituit și ar fi acționat, un grup infracțional organizat, având ca scop racolarea, îndrumarea, cazarea și transportul de migranți originari din Orientul Mijlociu și Asia, către statele din Vestul Europei.

 

Membrii grupării făceau parte dintr-o rețea de trafic de migranți constituită la nivel european, dezvoltându-și cu timpul segmente naționale în fiecare dintre statele de tranzit de pe ruta tradițională de migrație, respectiv Turcia-Bulgaria-Serbia-România-Ungaria-Austria-Germania.

 

Migranții ar fi fost introduși fraudulos în România din Serbia și cazați pe raza municipiului Timișoara, în diferite pensiuni din zonă, până la momentul organizării trecerii frontierei cu Ungaria și transportării acestora către destinațiile finale.

 

Pentru aceste servicii, migranții plăteau sume între 4.000 și 5.000 de euro de persoană.

 

Acțiunea beneficiază de sprijinul S.C.C.O. Mehedinți, EUROPOL, autorităților judiciare din Germania, Direcția Generală Anticorupție și jandarmi.

Comments

comments

About the Author