Când se va introduce dovada vaccinării pentru accesul la restaurante, mall-uri, hoteluri, spectacole

Posted on iul. 26 2021 - 11:02am by petre

România ar putea introduce dovada vaccinării pentru accesul la restaurante, hoteluri sau mall.

Andrei Baciu, secretar de stat: „Se dezbate, nu s-a luat încă o decizie”.

Măsura a fost introdusă deja în mai multe state europene.

Autoritățile din România se gândesc să ia în calcul introducerea dovezii de vaccinare tocmai pentru a stimula campania de vaccinare.

Condiția, însă, este contestată vehement în Europa, deși în unele state de pe continent a intrat deja în vigoare.

Secretarul de stat Andrei Baciu a subliniat că această măsura este dezbătută în Coaliție și va fi prezentată în momentul în care există o decizie finală cu privire la acest subiect.

 

„Ține de etică și cum abordez eu o astfel de politici de sănătate publică și vedem că lucrurile variază de la o țară la alta, însă sunt profund dependente de caracteristicile culturale ale fiecărei societăți în parte și de felul cum ne raportăm la vaccinare în acest moment. Sunt două tipuri mari de abordări: să stimuleze vaccinarea, sunt analize, se va lua o decizie la nivelul coaliției, la nivelul Guvernului. Sunt decizii importante, care ne afectează viața fiecăruia și nu am vrea să le comunicăm mai devreme față de momentul deciziei. Riscăm să venim cu informații parțiale”, a precizat oficialul, în cadrul unei emisiuni TV.

„Pe de cealaltă parte, chestiuni sociale dependente de statutul de persoană vaccinată sau nu, la fel sunt chestiuni importante pentru viața fiecăruia dintre noi și aș vrea să discutăm când avem o decizie finală, pentru a ne asigura că menținem seriozitatea și fermitatea unei decizii luate, comunicate”, a adăugat secretarul de stat Andrei Baciu.

Comments

comments

About the Author