Când începe vaccinarea cu a treia doză de vaccin în România

Posted on iul. 27 2021 - 2:46pm by petre

Vaccinarea cu a treia doză de vaccin împotriva COVID-19 ar putea deveni o realitate și în România! O spune chiar coordonatorul Campaniei Naționale de Vcacinare anti-Covid (CNCAV), medicul Valeriu Gheorghiță, care a prcizat astăzi, în conferința săptămânala de presă susținută la sediul Guvernului, că vaccinarea cu a treia doză a vaccinului anti-Covid ar putea începe în luna septembrie, la 8 luni de la debutul campaniei de vaccinare. Potrivit medicului, vizat ar fi personalul medical, persoanele cu vârsta de peste 65 de ani sau aflate în evidență cu boli cronice, care sunt mai vulnerabile la o eventuală infectare.

„Este foarte probabil ca din luna septembrie să avem această decizie de a administra doza 3”, afirmă Valeriu Gheorghiță.

Decizia autorităților a fost luată în condițiile în care, în această toamnă, este așteptat în România valul patru al pandemiei de COVID-19.

Persoanele care au trecut prin boală, apoi au fost vaccinate cu două doze, nu mai au neapărat indicație de a face doza a treia, a precizat șeful CNCAV.

România se află la începutul celui de-al patrulea val al pandemiei de COVID-19, în acest moment existând un trend crescător al al infectărilor cu tulpina indiană Delta, „extrem de infecțioasă, care presupune spitalizare și forme de bolă mai grave”, afirmă coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.

Țara noastră a înregistrat 127 de cazuri de infectare cu varianta Delta, iar 5 pacienți infectați cu această tulpină au murit. Cazuri de infectare cu tulpina indiană Delta au fost identificate până acum în 15 județe, cele mai multe cazuri fiind în București (32), Argeș (23) și Ilfov (19).

Procentul persoanelor vaccinate care se infectează este însă mic, a conchis medicul militar.

Comments

comments

About the Author