Campionatul European de fotbal din 2020 se va juca și la București!

Posted on sept. 19 2014 - 2:48pm by petre

Bucureștiul a fost desemnat, vineri, la Geneva, de membrii Comitetului Executiv al UEFA, săgăzduiască, pe Arena Națională, patru meciuri, trei din faza grupelor și unul din optimile de finală, în cadrul turneului final al Campionatului European de fotbal din 2020, alături de alte 12 orașe.

Orașele ce vor organiza partide din cadrul Euro-2020 sunt următoarele:

– Finala și semifinalele – Londra (Anglia);

– Un meci din sferturile de finalăși trei din faza grupelor – Munchen (Germania), Baku (Azerbaidjan), Sankt Petersburg (Rusia), Roma (Italia);

– Un meci din optimile de finalăși trei din faza grupelor – Copenhaga (Danemarca), București (România), Amsterdam (Olanda), Dublin (Irlanda), Bilbao (Spania), Budapesta (Ungaria), Bruxelles (Belgia), Glasgow (Scoția).

Candidaturile următoarelor orașe au fost respinse: Minsk (Belarus), Sofia (Bulgaria), Ierusalim (Israel), Stockholm (Suedia), Cardiff (Å¢ara Galilor) și Skopje (Macedonia).

Potrivit raportului de evaluare a celor 19 dosare de candidatură, întocmit de UEFA, România are de rezolvat în următorii șase ani probleme de infrastructurăpentru a organiza în condiții optime meciuri de la Euro-2020. Astfel, raportul pentru România scoate în evidențăslaba legăturădintre Aeroportul Internațional Henri Coandăși orașul București.

Alte aspecte de îmbunătățit se întâlnesc la stadion. Finalizatăîn 2011, Arena Naționalăare o capacitate de 54.851 de locuri și a găzduit finala Ligii Europa în 2012. Conform UEFA, stadionul are o capacitate mare, dar nu întrunește toate condițiile forului european, una dintre acestea fiind numărul insuficient de locuri de parcare. Înplus, nici numărul minim de loje permis de UEFA nu este îndeplinit de Arena Națională. De asemenea, cerințele UEFA privind ospitalitatea și mass-media nu sunt întrunite în totalitate.

Referitor la locurile de cazare din Capitală, numărul acestora este la limită, iar cele de categorie inferioarăacoperădoar parțial cerințele UEFA. ÃŽnsăprețurile sunt competitive, iar autoritatea naționalăde turism a promis cătarifele nu vor crește cu ocazia turneului.

Raportul mai remarcăexperiența limitatăa municipalității bucureștene în organizarea unor evenimente majore și căplanificatele investiții în infrastructura din zona stadionului nu au fost elaborate în amănunt.

Dacăechipa naționalăa României va reuși calificarea la CE din 2020, douădintre partidele tricolorilor din faza grupelor se vor disputa la București.

Niciuna din cele 13 țări alese prin vot de Comitetul Executiv al UEFA nu se va califica direct la Euro-2020. Toate reprezentativele din Europa vor fi împărțite în zece grupe de calificare, din care la turneul final vor merge ocupantele primelor douăpoziții.

Alte patru selecționate vor obține biletele pentru Campionatul European prin intermediul Ligii Națiunilor, noua competiție UEFA care va debuta în toamna anului 2018.

Îndecembrie 2012, UEFA a decis săorganizeze, sub sloganul „EURO pentru Europa”, un turneu final de-a lungul întregului continent, pentru a marca 60 de ani de la prima ediție a Campionatului European, care a avut loc în 1960.

Comments

comments

About the Author