Bloc cu 12 etaje, prăbușit! Zeci de dispăruți VIDEO

Posted on iun. 25 2021 - 12:28am by petre

Alertă maximă în statul american Florida! Un om a murit și aproape 100 sunt căutați după ce o clădire rezidenţială din oraşul Surfside, în apropiere de Miami, s-a prăbuşit. Tragedia a avut loc miercuri noapte.

 

Clădirea de 12 etaje, parte din Complexul Champlain Towers South din Surfside, s-a prăbuşit în jurul orei locale 1:30 (5:30 GMT), degajând un nor mare de praf, potrivit martorilor.

Aproximativ 55 de apartamente au fost afectate, 35 de persoane fiind evacuate din clădire, inclusiv unele din partea prăbuşită, au anunțat autoritățile.

Printre persoanele căutate se află mai mulți cetăţeni din ţări din America Latină, între care nouă argentinieni, trei uruguayeni şi şase paraguayeni. Sora primei doamne a Paraguayului, Silvana Lopez Moreira, şi familia acesteia se numără printre ei, a confirmat ministrul paraguayan de externe, Euclides Acevedo.

Șeful poliţiei din comitatul Miami-Dade, Freddy Ramirez, a declatrat că există temeri privind un număr mai mare de morţi.

Căutările ar putea dura cel puţin o săptămână, a estimat Andrew Hyatt, un oficial din Surfside, într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.

Cauza prăbuşirii complexului de apartamente nu este cunoscută deocamdată. Accidentul s-a produs în timul unor lucrări pentru a aduce clădirea la standarde, inclusiv la acoperiş, au declarat oficiali locali, dar au spus că este puţin probabil ca aceasta să fie cauza prăbuşirii. Potrivit presei locale, imobilul a fost construit în 1981 şi avea peste 130 de apartamente.

Comments

comments

About the Author