Bilanț final la LOTERIA BONURILOR fiscale – vezi cîți români au căștigat și la cât a ajuns premiul

Posted on mai 15 2015 - 11:43am by petre

Prima extragere a Loteriei bonurilor fiscale, organizatăpe 13 aprilie, a atras 18.215 de cereri de revendicare a premiului, cele mai multe în București, Cluj și Brașov, iar la polul opus s-au situat județele Giurgiu, Călărași și Ilfov.

Dacătoate bonurile ar fi validate, câștigul la loterie ar fi de 54,9 lei.

Astfel, în București au fost depuse 2.348 de cereri de către persoanele care au avut bonuri fiscale emise pe 7 februarie, cu valori între 6 lei și 6,99 lei, cele mai multe în Sectorul 6 (512 solicitări), urmat de Sectorul 2 (429), Sectorul 4 (415 solicitări), Sectorul 3 (399 solicitări), Sectorul 5 (338 solicitări) și Sectorul 1 (255 solicitări).

La Administrația Județeanăa Finanțelor Publice Cluj s-au înregistrat 1.025 de cereri, în Brașov au fost depuse 888 de cereri, la Iași – 767 cereri, Hunedoara – 709 cereri și în Constanța – 684 cereri.

Cele mai puține solicitări de revenidicare a premiului la loterie au fost primite de administrațiile ANAF din Giurgiu (105), Călărași (113), Ilfov (150), Mehedinți (154) și Harghita (170).

„Înluna iunie 2015 va fi organizatăo nouăextragere ocazională, pentru bonurile fiscale emise în lunile aprilie și mai 2015. Precizăm căîn luna mai nu a fost programatănicio extragere”, a comunicat Ministerul Finanțelor Publice la solicitarea MEDIAFAX.

Ordonanța privind Loteria bonurilor fiscale prevede căprima extragere lunarăva fi organizatăîn luna iulie, la care vor participa bonurile emise în iunie.

Dupăîncheierea primei etape a extragerii din 13 aprilie, de revendicare a premiilor, urmeazăca ANAF săverifice bonurile fiscale depuse de solicitanți, precum și firmele care le-au emis. Comercianții trebuie săaibăînregistrat și în contabilitate bonul fiscal respectiv, altfel bonul va fi invalidat, iar firma amendată.

Permiul total, de un milion de lei, va fi împărțit egal la numărul câștigătorilor validați de către inspectorii fiscali. Lista câștigătorilor va fi publicatăpe site-ul Ministerului Finanțelor, iar plata premiilor se va efecua în maxim 60 de zile de la încheierea perioadei de depunere a cererilor de revendicare, respectiv pânăla 13 iulie.

Finanțele intenționeazăsămodifice modalitatea de organizare și selecție a câștigătorilor la loterie pentru a asigura premii mai consistente celor care au bonuri câștigătoare.

sursa: Mediafax

Comments

comments

About the Author