Bibliotecarii, pe cale de disparitie in Timis

Posted on sept. 27 2010 - 2:06pm by petre

Facultatea de Biblioteconomie s-ar putea desfiinta daca ne-am lua dupa primarii timiseni, care prefera sportul in detrimentul culturii.

Un numar de 24 de edili din judet nu au angajati bibliotecari, desi, potrivit consilierului judetean Adrian Negoita, Legea bibliotecilor nr. 334 prevede obligativitatea ca fiecare comuna sa aiba angajat un bibliotecar. Acesta propune ca primariile in cauza sa nu mai primeasca niciun ban pentru agenda culturala din bugetul local, daca edilii tot nu sunt interesati de cultura.

Primarul din Biled a dat afara bibliotecara si a pus pe post administratorul sportiv. Ori luam bibliotecarele si le facem antrenoare de fotbal ori, conform legii, cine n-are bibliotecar, sa nu i se aloce nicio suma pe agenda culturala, le-a explicat Adrian Negoita consilierilor judeteni in plenul din luna septembrie.
Mai mult dect att, Negoita este de parere ca primarii doar profita de programul de informatizare a bibliotecilor culturale, prin care li se aloca un anumit numar de calculatoare anual. Presedintele Consiliului Judetean Timis a intervenit si i-a spus acestuia ca trebuie sa se insiste mai mult pe subiect, in asa fel inct toate comunele sa aiba bibliotecar.

Comments

comments

About the Author