„Avarul„ lui Molière face… spectacol la Timișoara

Posted on nov. 3 2014 - 1:21pm by petre

„Avarul„ de Molière: una dintre marile comedii ale tuturor timpurilor, jucatăde renumiți actori de București. Este tentația perfectăpentru spectatorii timișoreni dornici de capodopere, de comedii adevărate interpretate cu dichis pânăla virgulăde o trupăfidelăteatrului clasic. avarul 1 (721x404)

Marți, 18 noiembrie 2014, de la ora 19,  spectacolul cu piesa „Avarul„ de Molière, în regia lui Daniel Nițoi, îl aduce pe scena Teatrului Național Timișoara, în rolul zgârcitului Harpagon, pe unul dintre cei mai admirați actori de comedie români: Tudorel Filimon.

Evenimentul  marcheazăși revenirea la Timișoara a unui artist care a strălucit pe scena Naționalului din urbe între anii 1976 și 1980,  foarte iubit de public: Eugen Cristea. Distribuția spectacolului îi mai reunește pe actorii Cristina Deleanu, Mariangela Coldea, Jean Lemne, Vasile Filipescu, Oana -Gabriela Drăghici, Anne-Marie Zaharia/Oana Duțu, Tomi Cristin/Florin Kevorkian și Daniel Nițoi.

„Avarul„ este capodopera lui Molière care a impus o tipologie: „harpagonul, dupănumele personajului principal, Harpagon, un bătrân stăpânit de o zgârcenie fărăegal și de un egoism greu de imaginat, care, cu toate astea, îl face mai degraba comic, decât odios. Pentru aceia dintre dumneavoastrăcare doresc săvizioneze o piesăde teatru în stil clasic, Avarul  de Molière este cu siguranțăcea mai potrivităalegere„, promit realizatorii turneului.

„Este un spectacol care nu se mai joacăcu o amărâtăde cortină, se joacăcu costume, se joacăcu peruci”, dezvăluie actorul  Eugen Cristea.
„Pentru toți cei care vor săvadăteatru clasic este un exemplu de teatru corect, curat, așa cum a început el cândva. Nu sunt exhibiții, nu sunt divagări de sensuri. E o piesa curată, fărăschimbări de text și inovații„, subliniazăactrița Cristina Deleanu.

Biletele pentru spectacolul „Avarul„ la Timișoara au, în funcție de loc, prețuri cuprinse între 50 și 70 de lei și s-au pus în vânzare la Agenția Teatrului Național Timișoara și online, în rețeaua eventim.

Comments

comments

About the Author