Avantajele și dezavantajele sistemului de pariere Martingale

Posted on apr. 5 2022 - 12:13pm by petre

Avantajele și dezavantajele sistemului de pariere Martingale

 

Există câteva sisteme de cazinou impresionante care au fost folosite pentru a învinge casa în trecut, dar niciunul nu este încă atât de utilizat pe scară largă ca sistemul de pariere Martingale. Fiind unul dintre cele mai vechi sisteme de pariere conceput inițial pentru a fi folosit în jocurile de aruncare a monedei, jucătorii au descoperit că poate fi aplicat la ruletă, zaruri și alte tipuri de jocuri de cazino, popularitatea sa crescând de-a lungul anilor.

 

Deși nu a fost niciodată considerat un sistem de succes infailibil, este unul pe care jucătorii continuă să îl folosească la jocurile de cazinou online și offline chiar și acum. Poți să îl încerci și tu cu un casa pariurilor bonus fara depunere.

 

Ce este sistemul Martingale și cum funcționează?

 

Sistemul Martingale a fost dezvoltat de un bărbat pe nume John Henry Martingale, care la un moment dat deținea aproape toate casele de jocuri de noroc din Marea Britanie. Teoria sa simplă era că, odată ce un jucător a suferit un număr mare de pierderi consecutive la un joc de cazinou, legile probabilității delimitează că are 50% șanse de a câștiga un pariu în cele din urmă.

 

Prin urmare, jucătorul ar trebui să își dubleze miza după fiecare pierdere, apoi să își reducă pariul la suma inițială după ce câștigă. Revenind la miza inițială după fiecare pariu câștigător, aceștia își vor recupera în cele din urmă toate pierderile anterioare.

Diferite tipuri de sisteme de pariere

 

De la Sistemul D’Alembert la Paroli și până la Sistemul Fibonacci, nu există nicio îndoială că fiecare dintre ele are propriul set unic de principii și metode de succes, însă toate au în comun faptul că sunt sisteme de pariuri progresive, care, pe scurt, este un concept simplu bazat pe modificarea mărimii pariului după fiecare miză plasată.

 

Există sisteme de pariuri pozitive și negative în jocurile de noroc, iar conceptul este același pentru ambele; pozitiv implică creșterea mizei atunci când câștigi și reducerea acesteia atunci când pierzi, în timp ce progresia negativă te încurajează să crești valoarea pariurilor atunci când pierzi și să o reduci odată ce ai obținut o victorie.

 

Sistemul Martingale, după cum probabil puteți concluziona, este un sistem de pariere negativ și există mai multe variante ale acestuia pe care le puteți aplica la zaruri, ruletă, blackjack și baccarat.

 

 

Martingala tradițională – Martingala clasică este cea pe care am descris-o pe parcursul acestui articol. Atunci când un jucător folosește sistemul clasic la un joc de ruletă, buzunarul 0 (sau dublul 00 la ruleta americană) reprezintă o problemă, deoarece jucătorul nu poate câștiga pe zero. Jucătorul își poate ajusta pariurile și poate aplica logica strategiei doar dacă bila atinge roșu sau negru.

Great Martingale – Sistemul Great Martingale este mai nemilos în comparație cu teoria originală, dar funcționează într-un mod foarte asemănător. Ca și în cazul metodei standard, jucătorii sunt încurajați să își dubleze pariurile atunci când sunt în pierdere, dar în loc să își dubleze pur și simplu miza în acest moment – ei adaugă un pic mai mult pe lângă pariul lor. Ideea este că, odată ce jucătorul atinge în cele din urmă un câștig, se poate aștepta la un randament mai mare al pariurilor sale.

Anti-Martingale – Mulți jucători consideră că Anti-Martingale este cea mai fiabilă și mai sigură variantă a acestei strategii. Sistemul se joacă exact la fel ca versiunea originală, doar că în sens invers. Acest lucru înseamnă, în esență, că în loc ca jucătorul să își mărească pariul după o pierdere – își dublează pariul după un câștig. Gândiți-vă la Anti-Martingale ca la abordarea optimistă a utilizării sistemului.

 

 

Avantaje și dezavantaje ale sistemului Martingale

 

Chiar dacă mulți jucători au avut succes în trecut, respectând principiile Martingale la jocuri precum ruleta și blackjack, nu este întotdeauna garantat că va funcționa. Există mai multe avantaje și dezavantaje în a o folosi în mod curent la jocurile de noroc.  Avantajele sunt:

 

Aplicarea sistemului Martingale poate fi o modalitate excelentă de a genera câștiguri într-o perioadă scurtă de timp.

Principiile strategiei au fost dovedite matematic că funcționează în cazurile în care un jucător nu înregistrează o serie de pierderi de lungă durată.

Sistemul este incredibil de ușor de înțeles și este potrivit atât pentru începători, cât și pentru experți; și

Jucătorii au șansa de a-și crește încet mărimea pariurilor, împiedicându-i astfel să piardă sume mari de bani într-un interval scurt de timp.

 

 

Iar așa arată dezavantajele:

 

Succesul depinde în mare măsură de varianta de joc de cazino pe care o joacă o persoană, de cotele atașate diferitelor opțiuni de pariere și de mărimea pariurilor unui jucător.

Unele cazinouri impun restricții și limite asupra sumelor cu care oamenii pot paria, ceea ce înseamnă că, chiar dacă îți recuperezi pierderile, este posibil să te alegi cu mult mai puțin decât ceea ce ai pierdut în total.

Dacă un jucător se bazează exclusiv pe sistemul Martingale pentru a-și dicta jocul de fiecare dată când pariază, acesta poate fi, de fapt, un risc uriaș pe termen lung.

 

 

Concluzie

 

Per total, sistemul Martingale poate funcționa la o varietate de jocuri de cazino diferite, dar nu aduce beneficii reale decât jucătorilor care sunt pregătiți să renunțe la cea mai mare parte din banii lor. Dacă aveți o bună gestionare a bankroll-ului și o mulțime de bani cu care să jucați, sistemul este în esență garantat dacă vă creșteți pariul după fiecare pierdere.

 

Pentru jucătorii care caută să obțină câștiguri mici și regulate, sistemul poate fi în continuare aplicat fără a fi nevoie să mergi până la dublarea pariului. Este, de asemenea, destul de util pentru dacă sunteți un începător care speră să recupereze o parte din pierderile pe un joc, dar ar putea fi o strategie riscantă dacă nu sunteți inteligent în privința pariurilor dvs. pentru început.

 

Comments

comments

About the Author