Autocar cu turiști români, răsturnat în Bulgaria – bilanțul provizoriu al tragediei

Posted on sept. 21 2014 - 11:07am by petre

Un autocar cu 25 de pasageri români care circula de la Kusadasi spre România, s-a răsturnat, duminicădimineață, în pasul Republika, între localitățile Gurkovo și Veliko Târnovo, din Bulgaria, din primele informații rezultând căaccidentul s-a soldat cu decesul unei persoane și rănirea gravăa altor cinci. Douăelicoptere SMURD vor decola spre Bulgaria pentru a prelua douădintre persoanele rănite grav în accidentul de autocar.

Șoferul autocarului răsturnat în Bulgaria nu consumase băuturi alcoolice – autorități

Șoferul autocarului răsturnat în Bulgaria nu consumase băuturi alcoolice, iar testele pentru eventuala depistare a altor substanțe interzise sunt în curs, anunțăautoritățile bulgare, citate de agenția Focus.

Autocarul, care aparține unei firme de turism din România, era condus de un român în vârstăde 44 de ani.

Șoferul nu consumase alcool, au comunicat autoritățile bulgare. Testele pentru eventuala depistare a altor substanțe interzise sunt în curs.

UPDATE 10:42 – MAI: Douăelicoptere SMURD vor prelua douăpersoane rănite grav în accidentul din Bulgaria

Douăelicoptere SMURD vor decola spre Bulgaria pentru a prelua douădintre persoanele rănite grav în accidentul de autocar, informeazăMinisterul Afacerilor Interne, precizând căevenimentul este gestionat de un grup interministerial din care fac parte și reprezentanți ai Ministerului de Externe.

Potrivit sursei citate, cele douăelicptere SMURD vor pleca din  Craiova și din București pentru a prelua douăpersoane rănite grav în accidentul petrecut duminicădimineațăîn Bulgaria.

MAI mai infrormeazăcă, viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, a dispus formarea unui grup interministerial alcătuit din reprezentanți ai Ministerul Afacerilor Interne și ai Ministerului Afacerilor Externe care săgestioneze aceastăsituație.

De asemenea, Departamentul pentru Situații de Urgențădin cadrul MAI va analiza împreunăcu medicii bulgari starea medicalăa tuturor pasagerilor care au fost transportați la spitalul din Veliko Târnovo, având în vedere și aducerea în țarăa altora dintre aceștia, dacăse impune.

„La locul acidentului vor ajunge consulul României în Bulgaria și atașatul de afaceri interne al MAI. Din primele informații furnizate de către reprezentanții autorităților bulgare, rezultăcăautocarul nu a adaptat viteza la condițiile meteo și, într-o curbă, a pierdut controlul direcției de mers și s-a răsturnat. Înurma impactului, a rezultat un mort, cinci răniți grav, precum și alte persoane cu răni ușoare”, se mai aratăîn comunicatul transmis agenției MEDIAFAX.

Autocarul, care deservea o firmăde turism din București, transporta turiști români care se întorceau dintr-o vacanțăpetrecutăîn Turcia, la Kușadasi.

Duminicădimineață, într-o zonămuntoasădin Bulgaria, mai precis la Pasul Republika, autocarul a ieșit de pe carosabil și a căzut într-o râpă.

Potrivit secretarului de stat din Ministerul Afacerilor Interne (MAI), Raed Arafat, răniții au fost transportați la spitale din Bulgaria, iar doi dintre ei ar urma săfie aduși la București, cu elicoptere SMURD.

„Din primele informații, carosabilul era umed la ora accidentului și se pare cășoferul ar fi intrat cu vitezăprea mare într-o curbă”, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse oficiale.

Comments

comments

About the Author