Au venit separat din Gorj, de la Bocșa și Teremia Mare săfure din același magazin de la Timișoara, în aceeași zi!

Posted on oct. 21 2014 - 11:35am by petre

Polițiștii Secției 5 Timișoara efectueazăcercetări fațăde trei tineri, cu vârste între 18 și 23 de ani, bănuiți căar fi sustras dintr-un complex comercial articole vestimentare și încălțăminte. Pe numele tinerilor au fost întocmite dosare penale pentru furt.

La data de 20 octombrie a.c., polițiștii Secției 5 Timișoara au fost sesizați despre faptul căîntr-un complex comercial, a fost reținutăo persoanăbănuităde sustragerea mai multor bunuri.

Deplasându-se la fața locului, polițiștii au constatat căagenții de pazăai complexului comercial au reținut o tînără, de 23 de ani, din orașul Bocșa, județul Caraș-Severin, care ar fi sustras dintr-o societate articole vestimentare și încălțăminte în valoare de peste 350 de lei.

Încursul aceleiași zile, polițiștii Secției 5 Timișoara au fost sesizați despre faptul că, în același complex comercial, a fost reținutăo altăpersoanăbănuităde sustragerea unor bunuri.

La fața locului, polițiștii au identificat un tînăr de 20 de ani, din localitatea Sambotin, județul Gorj, care ar fi sustras dintr-o societate articole vestimentare în valoare de 220 de lei.

Tot ieri, 20 octombrie a.c., polițiștii Secției 5 Timișoara s-au deplasat în același complex comercial, unde un alt tînăr, de 18 ani, din localitatea Teremia Mare, județul Timiș, bănuit de furtul mai multor articole vestimentare, a fost reținut de agenții de pază.

Prejudiciul creat este în valoare de aproape 200 de lei.

Întoate trei cazurile, prejudiciul a fost recuperat în totalitate, bunurile fiind predate păgubiților.

Pe numele tinerilor au fost întocmite dosare penale pentru comiterea infracțiunii de furt.

PENTRU PREVENIREA FURTURILOR DIN SOCIETĂÅ¢I COMERCIALE, POLIÅ¢IȘTII RECOMANDĂ:

•    Montarea de sisteme de pazăși alarmare este esențială. Înlimita posibilităților, asigurați pazăși pe timp de noapte în magazine sau apelați la serviciile firmelor de profil;
•    Instruiți-văpersonalul! Angajații trebuie săcunoascăregulile de bazăale meseriei de comerciant – modul de păstrare a valorilor monetare, vigilențăîn relațiile cu publicul etc..
•    Aranjați vitrinele cu bunuri fărăvaloare (ex: carcase goale de casete audio-video, CD etc.), echipament electronic cu componente scoase.
•    Dacăvăprezentați produsele în vitrine (tejghele) din sticlă, acestea trebuie săfie fixate astfel încât sănu poatăfi deplasate, scoase sau împinse. De asemenea, încuietorile săfie de bunăcalitate și accesul la chei săfie controlat.
•    Obiectele de mare valoare pot fi protejate și prin scoaterea acestora pe timpul nopții din vitrine și păstrarea lor într-un seif sau în alt loc bine asigurat.
•    Casele de bani de bunăcalitate pot proteja banii lichizi și obiectele de mare valoare pe timpul nopții, dar trebuie amplasate cât mai discret posibil, accesul la ele săfie cât mai greoi.
•    Depuneți  zilnic, la instituțiile financiare, la încheierea programului, sumele acumulate, dar schimbați-văpermanent traseul pe care îl parcurgeți spre bancăși ora de părăsire a magazinului.

Camerele de luat vederi cu circuit închis pot fi de mare ajutor la detectarea și identificarea infractorilor.

Comments

comments

About the Author