ATENTIE! Un ciclon tropical loveşte România

Posted on oct. 25 2018 - 9:59pm by petre

Valul de aer polar care a adus vreme de iarnă părăseşte România în următoarele zile, iar un ciclon care aduce aer cald dinspre nordul Africii va pune stăpînire pe ţara noastră. Temperaturile încep să crească, iar vremea va deveni deosebit de caldă pentru această perioadă a anului.

A nins la munte, iar vântul a suflat cu putere. Însă, meteorologii ANM spun că vremea va intra într-un proces de încălzire începând de vineri, 26 octombrie, din pricina unui ciclon tropical.

Un ciclon tropical loveşte România
De vineri (26 octombrie), vremea va intra într-un proces de încălzire în majoritatea regiunilor şi se va ameliora sub aspectul precipitaţiilor. Un ciclon ciclon tropical loveşte România. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în vestul, centrul şi nordul ţării, iar pe arii restrânse va ploua slab. Temperaturile maxime se vor încadra între 10 şi 20 de grade, iar cele minime între 3 şi 13 grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei până în jurul valorii de zero grade. Pe suprafeţe mici, mai ales noaptea, va fi ceaţă.

Vremea, sâmbătă 27 octombrie
Sâmbătă (27 octombrie) vom avea parte de vreme şi mai plăcută, mult mai caldă decât în mod obişnuit pentru sfârşitul lunii octombrie. Vântul va sufla slab şi moderat cu intensificări la munte, cu viteze mai mari pe creste. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 şi 25 de grade, iar cele minime, în general, între 3 şi 13 grade. Noaptea, în zonele joase, izolat vor fi condiţii de ceaţă.

Vremea, duminică 28 octombrie
Duminică (28 octombrie), maximele vor ajunge la 26 de grade în sudul ţării şi doar în extremitatea de vest a ţării, izolat vor fi condiţii de ploaie slabă. Vântul va sufla slab şi moderat cu unele intensificări la munte, în special pe creste, iar la cote mai reduse şi în vest şi nord-vest. Temperaturile maxime se vor încadra între 18 şi 26 de grade, iar cele minime, în general, între 4 şi 14 grade.

Vremea, săptămâna 29 octombrie – 5 noiembrie
Săptămâna viitoare va începe cu vreme bună, precipitaţii fiind prognozate în toate regiunile, în perioada 28 – 31 octombrie. Din 28 octombrie, de la o zi, la alta, temperaturile vor coborî treptat, spre valori normale pentru sfârșitul lunii octombrie

Comments

comments

About the Author