ATENTAT RASIST LA ROMA – Cinci mașini românești, incendiate FOTO VIDEO

Posted on mart. 1 2015 - 7:13pm by petre

Roma, 1 martie 2014: In jurul orei 4 dimineata – ora locala – mai multe masini cu numar de inmatriculare romanesc, parcate pe o strada secundara din cartierul Borghesiana, periferia est a Romei, au luat foc in acelasi timp. Locuitorii cartierului s-au trezit brusc, atunci cand au auzit o serie de bubuituri, una dupa alta, provenind din strada. Si-au vazut propriile masini cuprinse de flacari.

Ioan Pop, un roman cunoscut la Roma pentru activitatea sa in cadrul comunitatii, a ajuns la locul incendiului in jurul orei 6 si a povestit pentru Hotnews.ro ce a vazut si ne-a trimis fotografii ale masinilor arse:Masini Arse Italia

 

FOTO HOTNEWS.ro

 

 

„Cinci masini cu numar romanesc, toate parcate pe aceeasi strada, au fost efectiv distruse de flacari. Am vazut unOpel, un Ford, un Mercedes un BMW. Au venit carabinierii, pompierii, dupa alarma data de cetateni. Se pare ca cineva le-a stropit cu benzina, apoi a dat foc. Pe strada era doar o singura masina cu numar de Italia, care a ramas neatinsa. Cand au inceput bubuiturile, familiile de romani s-au anuntat una pe alta, se cunosc in zona si au coborat in strada.”

„De obicei, sambata seara, in zona respectiva nu gasesti un loc de parcare. In mod curios, ieri seara, strada era libera.  Acum doua saptamani, exact in acelasi cartier, a fost incendiata o alta masina cu numar romanesc. Proprietarul masinii incendiate nu a vrut sa faca o plangere la politie, a spus ca oricum nu se rezolva nimic. Cred ca e un episod de rasism evident”, concluzioneaza Ioan Pop.

Reacția MAE

Referitor la incidentul care a avut loc la Roma, în dimineața zilei de 1 martie, Ministerul Afacerilor Externe face următoarele precizări, prin intermediul unui comunicat de presă.

Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Ambasadei României la Roma, s-a autosesizat cu privire la  incidentul care a avut loc în dimineața zilei de 1 martie 2015 în urma căruia cinci mașini  cu număr de înmatriculare românesc au fost incendiate pe o stradădin capitala Italiei.

Misiunea diplomaticăa întreprins, în regim de urgență, demersurile legale atât pe lângăcomandamentul de pompieri din Roma, cât și pe lângăcomandamentul central al carabinierilor din Roma, în vederea obținerii de informații oficiale referitor la circumstanțele producerii incidentului și a identității deținătorilor autovehiculelor incendiate.

Potrivit primelor date obținute, în afara pagubelor materiale, incidentul nu s-a soldat cu victime.

Ministerul Afacerilor Externe, prin Ambasada României la Roma, urmărește cu  deosebităatenție cazul, fiind în așteptarea unui răspuns oficial din partea autorităților locale.

Ministerul Afacerilor Externe constatăcănu este pentru prima oarăcând are loc un astfel de episod în perimetrul capitelei italiene în care autovehicule cu numere de înregistrare românești sunt incendiate, aceasta inducând suspiciunea căasemenea acte ar putea avea și motivații de naturăxenofobă.

Pe acest fond, Ministerul Afacerilor Externe exprimăașteptarea ca autoritățile locale săinvestigheze cu maximăseriozitate incidentul produs în dimineața zilei de 1 martie 2015, inclusiv sub aspectul săvârșirii unei fapte cu motivații xenofobe.

surse: HOT NEWS, Realitatea. net

Comments

comments

About the Author