Atac terorist la New York

Posted on Dec 11 2017 - 6:54pm by petre

O explozie a avut loc luni într-o autogară din oraşul american New York, sute de persoane fiind evacuate. Poliţia din New York a confirmat o intervenţie la un terminal de autobuze din Manhattan. Incidentul a avut loc luni dimineaţă (luni după-amiază, ora României).

Explozia produsă luni în oraşul american New York este de natură teroristă, anunţă comisarul de poliţie James P. O’Neill, citat de NBC News.

„Este vorba de un incident de natură teroristă. Un bărbat care avea asupra sa un dispozitiv exploziv artizanal s-a aruncat în aer”, a declarat comisarul James P. O’Neill.

Autorul atentatului a fost identificat drept Akayed Ullah, un bărbat dintr-o familie originară din Bangladesh.

Anchetatorii cred că este vorba de un „act intenţionat”, dar bomba a explodat doar parţial.

Presupusul autor al atacului a fost reţinut.

„Este vorba de o tentativă de atac terorist. Dar teroriştii nu vor câşitga”, a declarat primarul oraşului New York, Bill De Blasio.

„Acesta este New York-ul. Realitatea este că suntem vizaţi de mulţi indivizi care vor să ia atitudine împotriva democraţiei, împotriva libertăţii. Oricine poate intra pe Internet şi poate căuta mizerii despre fabricarea unor dispozitive explozive. Aceasta este realitatea în care trăim. Acum să revenim la lucru. Nu le vom permite acestor oameni să ne perturbe”, a declarat Andrew Cuomo, guvernatorul statului New York.

Explozia din oraşul american New York a fost provocată de un islamist care a detonat un dispozitiv artizanal pe care îl avea asupra lui, dar care nu a explodat corespunzător, afirmă surse din cadrul comisiei de anchetă, citate de NBC

Un islamist s-a aruncat în aer într-un tunel de trecere dintr-o autogară spre o staţie de metrou, în zona Manhattan.

Bărbatul s-a aruncat în aer în mijlocul a sute de pasageri, dar bomba artizanală nu a explodat corespunzător, au declarat membri ai comisiei de anchetă.

Autorul atacului, un bărbat dintr-o familie originară din Bangladesh rezident în Brooklyn, a fost rănit în explozie.

Autorităţile americane încearcă să afle dacă individul are legături cu organizaţia teroristă Stat Islamic.

UPDATE 16.20 „Patru persoane au fost rănite în urma exploziei produse în New York. Niciuna dintre victime nu prezintă risc vital”, a comunicat Poliţia metropolitană.

UPDARE 15.50 Cel puţin o persoană a fost rănită după explozia produsă luni într-o staţie de metrou situată în incinta unui terminal de autobuze din New York, iar doi suspecţi au fost reţinuţi, anunţă surse din cadrul poliţiei.

După explozie, un bărbat care avea asupra sa un presupus dispozitiv exploziv a fost depistat într-un tunel al metroului şi a fost reţinut, relatează postul Fox61.

Potrivit ziarului The New York Times, doi suspecţi au fost reţinuţi şi există suspiciuni că bomba pe care au aveau asupra lor a explodat accidental.

Un individ suspect a fost rănit în urma exploziei produse luni într-o staţie de metrou situată în incinta unui terminal de autobuze din New York, anunţă Poliţia.

„Un bărbat a fost reţinut în urma exploziei produse la metrou, la intersecţia străzilor 42 / 8″, a transmis Poliţia din New York.

Comments

comments

About the Author