Atac terorist în Franța! Luare de ostatici FOTO

Posted on Mar 23 2018 - 2:35pm by petre

Un individ înarmat cu un pistol a luat ostatici într-un supermarket  din sudul Franţei, iar atacatorul pretinde că este membru al reţelei teroriste Stat Islamic, relatează site-ul postului BBC News. Prim-ministrul Franţei, Edouard Philippe, a declarat, vineri, că luarea de ostatici din oraşul francez este un act terrorist, informează Le Figaro.

Potrivit Le Figaro, un angajat al supermarketului din localitatea Trebes, situată în apropierea oraşului Carcassonne a fost omorât, iar în interiorul clădirii nu ar exista alţi ostatici.Ostateci Franta 1 Ostateci FRanta 3 Ostateci Franta

Eric Ménassi, primarul localităţii Trebes, a declarat că atacatorul este în clădire doar cu un ofiţer al Jandarmeriei.

Prim-ministrul francez Édouard Philippe a precizat că situaţia din Trebes este ”serioasă”, adăugând că procurorii din divizia Antiteroristă din Paris investighează incidentul.

Martorii au precizat că un bărbat înarmat a intrat în supermarket în jurul orei locale 11 (12, ora României) şi a tras mai multe focuri de armă, relatează BFMTV.

Potrivit ziarului La Dépêche du Midi, atacatorul a intrat în supermarket, unde a deschis focul asupra unui ofiţer de securitate, iar ulterior a luat mai mulţi ostatici.

Potrivit autorităţilor, atacatorul pretinde că este membru al reţelei teroriste Stat Islamic.

sursa: Mediafax, Cmjornal.pt

Comments

comments

About the Author