Atac terorist în Franța – cel puțin o polițistă ucisă

Posted on apr. 23 2021 - 7:29pm by petre

O polițistă a fost înjunghiată mortal într-un atac cu cuțitul la o secție de poliție din Rambouillet, în sud-vestul Parisului.

Procurorii antitero au preluat ancheta, iar uciderea este tratată ca un posibil atac terorist.

femeia, ofițer administrativ neînarmat, în vârstă de 48 de ani, a fost înjunghiată în gât.

Atacatorul în vârstă de 36 de ani, care ar fi venit în Franța din Tunisia în urmă cu câțiva ani, a fost împușcat și ulterior a murit în spital.

Înjunghierea a avut loc la intrarea securizată la secția de poliție vineri după-amiază, în timp ce polițista se întorcea din pauza ei la ora 14:20 (12:20 GMT).

Martorii au spus că bărbatul a fost văzut plimbându-se pe telefonul său mobil în fața secției de poliție și a profitat de șansa de a intra în timp ce femeia trecea prin ușile de securitate.

S-a aruncat asupra polițistei, iar colegii ei au deschis focul asupra lui.

Procurorii au declarat că modul în care s-a desfășurat atacul, precum și remarcile făcute de atacator și faptul că victima era un oficial de poliție i-a convins să lanseze o anchetă antiteroristă.

Surse apropiate anchetei au declarat presei că bărbatul strigase „Allahu Akbar” (Dumnezeu este cel mai mare) în timpul atacului.

 

Președintele francez Emmanuel Macron a scris pe Twitter că Franța nu va ceda niciodată „terorismului islamist”, numind femeia ucisă drept Stéphanie.

Primul ministru Jean Castex și ministrul de interne Gérald Darmanin au mers direct la fața locului, în marea zonă Yvelines din vestul capitalei.

Castex a condamnat un „act barbar de cruzime fără margini” și a spus că primele sale gânduri au fost legate de familia victimelor și de colegii ei. El a omagiat răspunsul poliției în timpul atacului. „Determinarea noastră de a combate terorismul în toate formele sale este la fel de hotărâtă ca niciodată”, a declarat el reporterilor.

 

Comments

comments

About the Author